Stiri Cupa României Feminin

Brankica Hadzovic, double-double la victoria arădeană cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.09.2018

FCC ICIM Arad a câștigat cu 70-61 prima manșă a disputei cu Olimpia CSU Brașov, contând pentru primul tur al Cupei României la baschet feminin. Ambele formații au făcut multe schimbări în această vară. Brankica Hadzovic a fost în double-double pentru gazde, urmată de Dzombeta și Burdgess. Biljana Pesovic a fost coșghetera oaspetelor, iar în double-digits au mai fost Ferenczi și Podar.

Brankica Hadzovic a fost jucătoarea cu cele mai multe minute din tabăra gazdelor, 32:09. Sârboaica de 37 de ani a încheiat partida în double-double. A fost cea mai bună marcatoare, cu 18 puncte (5/9 la aruncările de la semidistanță, 1/3 de afară și 5/6 la libere), multe venite după pătrunderi. A mai avut 10 recuperări, toate defensive, 5 pase decisive, 3 greșeli personale, 5 faulturi scoase de la adversare, 2 mingi pierdute și o intercepție, pentru +25 în dreptul eficienței.

Miljana Dzombeta a secondat-o, debutând pentru FCC ICIM Arad cu 17 puncte și 8 recuperări în aproape 32 de minute. Fundașul bosniac s-a accidentat la amicalul de sâmbăta trecută dar a putut evolua în primul meci oficial al sezonului. A încheiat partida cu 4/5 la aruncările de două puncte și 3/4 de la distanță. A mai avut 3 pase decisive, 3 greșeli personale, un fault scos, 4 mingi pierdute și 2 intercepții, pentru +25 indice al eficienței. Cu Dzombeta în teren, galben-albastrele au fost la +31 față de adversare. Este la a doua experiență în țara noastră după ce anul trecut a jucat pentru Phoenix Galați, până s-a desființat echipa de fete.

Leeza Burdgess a trecut în această vară la Arad, după un prim sezon în România, la Timișoara. Pivotul a debutat cu 14 puncte în galben-albastru. A jucat 26:03 minute și a avut 6/10 la aruncările din interiorul semicercului și 2/2 de la linia de fault. Și-a mai trecut în cont 7 recuperări (2 ofensive/5 defensive), 2 pase decisive, a scos 3 faulturi și a pierdut o minge, pentru +18 eficiență. Echipa arădeană a avut +31 cu Burdgess în teren.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, fiind singura integralistă. Sârboaica de 35 de ani a încheiat partida cu 17 puncte (7/10 de la semidistanță și 1/7 de după semicerc), 4 recuperări (2/2), 6 pase decisive, 2 faulturi scoase și 3 intercepții, pentru +21 indice al eficienței.

Flavia Ferenczi a debutat la Olimpia CSU Brașov chiar împotriva formației de la care a venit. Ferenczi a intrat de pe bancă și a jucat 34:22 minute. A contribuit cu 15 puncte (3/7 la aruncările de două, 2/2 de la distanță și 3/5 de la linia de fault), 5 recuperări (2/3) și 3 pase decisive. A scos 6 faulturi, a pierdut două mingi și a reușit o intercepție, pentru +16 eficiență.

Alina Podar a jucat 39:18 minute la debutul pentru alb-albastre. Jucătoarea venită de la Alexandria a înscris 12 puncte după 4/7 la șuturile din interiorul semicercului, 1/6 de la distanță și 1/1 la libere. A mai avut 2 recuperări, 2 mingi pierdute și o intercepție, a scos 4 faulturi și a ieșit cu 5 greșeli personale.

Brașovencele au recuperat pe final, strângând diferența de la 17 la 9 puncte. Returul este programat sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 18, la sala D.P. Colibași. Învingătoarele din primul tur se califică mai departe, dar și o norocoasă învinsă. Ecartul de 9 puncte este al treilea cel mai mic din prima manșă, după ce în două partide a fost o diferență de 4 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii