Stiri Cupa României Feminin

Carmen Tocală: „În sezonul 2022-23 din LNBM și LNBF se mențin Regulamentele Specifice”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.09.2022

Carmen Tocală: „În sezonul 2022-23 din LNBM și LNBF se mențin Regulamentele Specifice”

Din acest sezon competițional în sportul românesc, un Ordin al ministrului sportului obligă echipele să aibă o pondere de cel puțin 40% a jucătorilor români prezenți în permanență pe teren la toate competițiile naționale. GSP.ro a realizat un amplu material legat de modul în care este această regulă aplicată în campionatele care au luat deja startul în România.

Dacă la fotbal, Federația Română de Fotbal susține cluburile și le permite să încalce această regulă fără să aplice sancțiuni, situația este puțin diferită în alte sporturi. Cluburile de la handbal feminin preferă sancțiunile, pe când la masculin echipele se supun acestei reguli. Exemplul acesta este urmat și la polo, volei și rugby.

Mai mulți reprezentanți oficiali ai federațiilor din aceste sporturi au oferit declarații pentru materialul realizat de Gazeta Sporturilor. Printre aceștia, se numără și președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

„Noi începem mai târziu campionatele. Am stabilit că în LNBM și LNBF, sezonul 2022-2023, se mențin Regulamentele Specifice, cu amendamentul că atunci când vor fi comunicate normele de aplicare pentru Ordinul ministrului pentru fiecare sport acestea să fie inserate cu celeritate în regulamente și să fie aplicate obligatoriu în campionatele menționate.

Am discutat la MTS, sperăm să primim răspuns în 3 zile. Sunt două variante. Noi am fost pentru amânare. O parte din echipe preferă să joace cu străini și să plătească penalități, altele nu. Nu toate cluburile își permit să suporte amenzile. Părerea mea, ar trebui să jucăm toți după aceleași reguli, iar rezultatul din teren să nu fie stabilit după regula banului", a declarat Carmen Tocală.

La acest moment, echipele din Liga Națională sunt obligate să folosească doi români pe toată durata primei reprize și doar unul în a doua jumătate a meciurilor de campionat. Regula este diferită în cupă unde grupările sunt nevoite să aibă constant doi jucători români pe parchet.

*foto: sptfm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!