Stiri Cupa României Feminin

Carmin Popa stabilește un record negativ la debutul ca principal la Constanța

Baschet .ro

Baschet .ro
09.10.2019

Carmin Popa stabilește un record negativ la debutul ca principal la Constanța

Noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin a demarat la începutul lunii octombrie, cu meciurile din seria de est a campionatului. La malul Mării Negre și-au dat întâlnire echipa gazdă Phoenix Constanța și campioana en-titre a României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. La finalul celor 40 de minute, tabela indica un scor fluviu în favoarea echipei covăsnene, 178-31, stabilindu-se o serie de recorduri absolute în LNBF.

Partida s-a dovedit a fi un fiasco total după ce constănțencele s-au prezentat doar cu junioarele la meciul de pe teren propriu, aspect care l-a deranjat pe Zoran Mikes. În replică, tehnicianul echipei oaspete a solicitat elevelor sale să practice o apărare om la om pressing pe tot terenul pentru a înscrie cât de multe puncte posibile adversarului și de a încasa cât mai puține. Astfel la pauza meciului tabela indica diferența de 94 de puncte, 98-4 în favoarea alb-verzilor. Până la finalul meciului covăsnencele au mai redus din turație și s-au impus la o diferența de 147 de puncte, scor 178-31.

De partea constănțencelor se poate consemna un debut nefericit pentru noul tehnician adus în vara acestui an de la Universitatea Cluj-Napoca, Carmin Popa. Dacă în sezonul precedent Popa a stabilit un record negativ greu de egalat, o serie de 31 de meciuri consecutive fără victorie în calitate de antrenor principal în Liga Națională de Baschet, la debutul acestei stagiuni se pot consemna alte recorduri în dreptul tehnicianului. Astfel, înfrângerea la 147 de puncte este cea mai drastică suferită de un antrenor cât și o echipă în istoria Ligii Naționale de Baschet. Cele 178 de puncte înscrise reprezintă un record absolut în istoria Ligii Naționale de Baschet, cât și numărul de puncte înscrise în primele 20 de minute, 98 la număr. Practic în cele 40 de minute, ACS Sepsi SIC a înscris în medie 4.45 puncte pe minut. 

Conform statisticilor Baschet.ro, CSU Alba Iulia deținea recordul de puncte înscrise în LNBF cu un total de 132 în victoria cu CSU CSM Oradea, scor 132-40, din sezonul 2012/2013. Treapta podiumului este completată tot de ACS Sepsi SIC cu victoria 130-36 din sezonul 2018/2019 împotriva CSU CSM Oradea. La băieți cele mai multe puncte într-un meci au fost înscrise de CSM Mediaș într-un meci cu defuncta Cuza Sport Brăila, scor 156-39, în sezonul 2018/2019. Pe locul doi se află performanța unei alte echipe recent înființate, CSM Târgu Mureș, ce se impunea cu 137-90 împotriva Universității Cluj tot în sezonul precedent, iar locul 3 este ocupat de un joc între două echipe ce nu mai există în prezent, CS Gaz Metan Mediaș 137-44 cu Farul Constanța în sezonul 2013/2014.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Bravos, Carmin
    Baiatul asta ori ii praf (asta ar fi varianta pe care as merge) ori isi alege proiecte care sunt praf si praful nu-i nici macar rahat, sa faci din el bici :))
    Oricum, are deja ceva recorduri...

    cu 4 ani în urmă (09.10.2019) Raspunde
  • Pop Paul :

    Palarie prea mare
    E prea mare aceasta palarie pentru Carmin Popa. El poate fi un antrenor decent de juniori...

    cu 4 ani în urmă (09.10.2019) Raspunde
  • ovidiu parau :

    Phoenix
    O sa renasca din propria cenusa. Din campionat s-a jucat "decat" o etapa...

    cu 4 ani în urmă (09.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!