Stiri Cupa României Feminin

Cătălin Tănase: „Diferența a fost făcută clar de valoarea jucătoarelor. Am avut și puțin ghinion când am picat cu Aradul”

Cătălin Tănase: „Diferența a fost făcută clar de valoarea jucătoarelor. Am avut și puțin ghinion când am picat cu Aradul”

CSM Târgoviște a pierdut cu 37-78 la Arad în manșa a doua din primul tur al Cupei României și a ieșit din competiție cu 97-131 la total. Dâmbovițencele au câștigat în tur la șapte puncte, dar au avut mari probleme în ofensivă în retur, marcând în primul sfert doar trei puncte. Antrenorul CSM-ului, Cătălin Tănase, a vorbit după meci despre un duș rece din care speră că echipa sa va învăța, despre oboseală, vârsta componentelor lotului său, valoarea stranierelor de la rivală și despre obiectivul rămas în campionat.

„Un meci fără istoric, n-ai ce să comentezi după o diferență de 40 de puncte. Aradul și-a arătat clar diferența față de noi. E simplu să te uiți numai pe statistică și când vezi Webb 26, Karakasevic 24, ele au dat peste 75% din punctele echipei. Brankica Hadzovic, iar o jucătoare cu mare experiență și valoare care știe să își pună coechipierele în valoare. Sunt motoarele echipei din Arad și atâta timp cât la Târgoviște principala marcatoare a fost Evelina Petrof, cea mai tânără jucătoare din teren, 17 ani, cred că spune totul.

Avem un program foarte încărcat cu meciuri miercuri-sâmbătă, miercuri-sâmbătă. Avem jucătoare care nu mai sunt la prima tinerețe, Larisa Toma 45 de ani, Anca Stoenescu face și ea 40 de ani peste câteva luni. Este foarte greu, am ieșit din competiția asta. Probabil am avut și puțin ghinion când am picat cu Aradul, poate cea mai puternică echipă din turul ăsta de calificare în Cupa României”, a declarat Cătălin Tănase după meciul de miercuri seară.

CSM Târgoviște a avut probleme atât în faza ofensivă, cu doar 14 puncte în prima repriză, cât și în apărare.  FCC Baschet Arad a început partida cu un run de 13-0, primele două coșuri venind după pase din afara semicercului care au lăsat complet liberă jucătoarea sub coș.

„Nu știu (n.r. de ce acest început slab), părerea mea că a fost o lipsă de concentrare pentru că presiunea nu era la noi, presiunea era la adversari. Noi ne depășisem condiția la Târgoviște, câștigasem meciul cu 7 puncte. Bineînțeles că era o diferență foarte mică, dar nu aveam nici un motiv să începem așa de prost. Adversarul a pregătit foarte bine meciul, nu ne-a surprins cu nimic, ne așteptam la o apărare foarte agresivă, numai că diferența a fost făcută clar de valoarea jucătoarelor. Atâta timp cât ai jucătoare ca Webb și Karakasevic... Karakasevic domină spațiul de 3 secunde, Webb a fost azi într-o zi de excepție, a avut 6/9 la trei puncte și a fost de neoprit indiferent de apărarea pe care i-am pus-o în față. Până la urmă aici e diferența”, a adăugat antrenorul lui CSM Târgoviște.

Formația dâmbovițeană are doar patru senioare în lot în acest sezon și nu poate legitima straniere până nu rezolvă datoriile istorice. Echipa pregătită de Cătălin Tănase luptă în campionat pentru un loc în primele 3 din grupa Est care duce în prima grupă valorică în a doua fază a sezonului regulat.

„Un duș rece, sper să învățăm multe din acestă partidă și să ne continuăm parcursul în campionat. Obiectivul este să prindem grupa 1-6. Nu va fi ușor pentru că se acumulează oboseală. Din păcate nu avem decât 9, 10 jucătoare valide pe foaie. Ne e foarte greu și la antrenamente, da în timpul jocului, când ai jucătoare care de-abia au 18, 19 ani și nu au încă experiență să joace la un asemenea nivel, cu o sală cu public, cu atmosferă frumoasă.

Am speranța că în acest sezon se vor rezolva problemele vechi ale CSM Târgoviște și ne vom concentra din momentul ăsta pe Liga Națională. Sper să reușim să ne calificăm în 1-6 și acolo, dacă se vor rezolva problemele, să putem să avem și alte pretenții”, a mai spus Cătălin Tănase.

Dacă restul echipelor din LNBF au weekendul liber pentru că sunt turnee de 3x3, CSM Târgoviște are de disputat restanța din etapa a 3-a. Partida dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște se joacă duminică, 27 octombrie, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii