Stiri Cupa României Feminin

Cătălina Crăciunescu: „O să ne bucurăm de fiecare secundă pe parchet”

Cătălina Crăciunescu: „O să ne bucurăm de fiecare secundă pe parchet”

CSM Alexandria este surpriza plăcută din acest sezon a Ligii Naționale și Cupei României, în întrecerea din urmă ajungând în Final Four, iar în semifinale se întâlnește în această seară (26.02) cu Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe.

Înaintea confruntării cu deținătoarea trofeului, Cătălina Crăciunescu a oferit un interviu exclusiv pentru Baschet.ro, în care a vorbit pentru început despre cum Alexandria n-a fost văzută cu șanse prea mari la începutul sezonului și acum este în careul de ași al Cupei:

„Mă bucur pentru tot ceea ce am realizat ca echipă în acest sezon. Suntem o echipă tânără, cu un buget mic, căreia nimeni nu îi dădea șanse prea mari la începutul campionatului. Cred că cel mai important lucru este să te simți bine în ceea ce faci, iar atunci rezultatele o să vină de la sine. Am muncit mult pentru a ajunge în primele echipe din țară și nu ne oprim aici!” 

În sferturi, teleormănencele au eliminat-o pe BC Sirius Târgu Mureș la capătul unei serii foarte echilibrate, jocuri de care tânăra jucătoare își aduce aminte cu plăcere:

„Meciurile cu Mureșul au fost cu siguranță de neuitat. Suntem la început de drum. Majoritatea suntem junioare, participăm și în Campionatul Național U20. Final Four-ul ne-a ajutat să ne facem cunoscute, să arătăm că se face baschet de calitate și la Alexandria.”

„Îmi doresc să devin o jucătoare constantă pe care se poate baza orice antrenor”

Crăciunescu are cel mai mare procentaj la aruncările de trei puncte reușite în Liga Națională (46.8%), ieșind în evidență la acest capitol în ciuda vârstei sale (19 ani):

„Sunt destul de critică atunci când vine vorba de mine, întotdeauna este loc de mai bine. A fost un sezon bun atât pentru mine, cât și pentru echipă, însă mai este mult de muncit. Pe plan individual îmi doresc să progresez de la meci la meci și să devin o jucătoare constantă pe care se poate baza orice antrenor.”

CSM Alexandria s-a întâlnit cu Sepsi-SIC pe 17 februarie, într-o restanță din etapa a 18-a a campionatului, duel pe care l-a cedat cu 95-46 în fieful covăsnencelor. Cătălina crede că Sepsi poate fi învinsă, fiind nevoie de anumiți factori pentru ca acest lucru să se întâmple:

„Sepsi este o echipă puternică în care s-a investit mult. Au jucătoare cu experiență, dar care, cu o apărare foarte bună și puțin noroc, nu sunt de neînvins. Nu ne dăm bătute, credem în șansa noastră și o să luptăm până la capăt. O să ne bucurăm de fiecare secundă pe parchet, iar atunci când pui suflet în ceea ce faci, poți fi de neoprit. Suntem motivate și vrem să facem un meci frumos cu Sepsi!”

„Ar fi un vis pentru mine să joc finala Cupei României la numai 19 ani”

Am fost curios despre ce amintiri are tânăra jucătoare de la ultima prezența a Alexandriei în Final Four-ul CRBF, în sezonul 2014-2015:

„Acum 7 ani... cel mai probabil eram în curtea școlii, jucându-mă cu colegii. Pe atunci nu știam ce înseamnă baschetul de performanță. Din 2016 am venit la echipa din Alexandria, până atunci am jucat 3 ani la București sub coordonarea doamnei Cornelia Mircioiu.”

Jucătoarea afirmă că obiectivul din campionat este îndeplinit, dar formația condusă de Mădălin Piperea își dorește mai mult în acest sezon:

„Ne-am atins obiectivul principal din acest sezon, și anume calificarea în playoff. Suntem într-o situație favorabilă și ne dorim mai mult. Suntem o echipă unită și am încredere în noi că putem ajunge în top.”

La final, Cătălina ne-a spus ce ar însemna pentru ea o calificare în finala Cupei și ce obicei are echipa sa după câte un succes:

„Ar fi un vis pentru mine să joc finala Cupei României la numai 19 ani! Nu am discutat cu fetele, dar noi avem un obicei, după fiecare meci câștigat bem o bere împreună.”

Sepsi-SIC și CSM Alexandria se înfruntă în cea de-a doua semifinală, în această seară începând cu ora 19.45. Meciul va putea fi urmărit în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii