Stiri Cupa României Feminin

Comparaţie: Cupa României la handbal feminin a putut debuta cu 32 de cazuri de covid-19

Comparaţie: Cupa României la handbal feminin a putut debuta cu 32 de cazuri de covid-19

În săptămâna care tocmai se încheie toate cele 16 echipe care joacă în Liga Florilor, prima divizie de handbal feminin din România, au jucat primul turneu din actuala stagiune, chiar în sala multiplei campioane la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe.

Interesant este că nu mai puţin de 32 de jucătoare au fost depistate pozitiv cu covid-19 înainte de startul turneului, din care zece chiar de la campioana CSM Râmnicu Vâlcea. De altfel, doar şase din cele 16 echipe erau lipsite de cazuri de covid-19. Cu toate acestea, turneul a putut să se joace fără probleme, asta chiar dacă de exemplu vâlcencele au avut doar nouă jucătoare disponibile.

Ca o comparaţie, luni, 2 noiembrie, va debuta Cupa României la baschet feminin şi deja avem o echipă care nu poate participa la turneu din cauza pandemiei. Este vorba despre ACS KSE Târgu Secuiesc, unde au fost depistate două cazuri de covid-19.

Baschet.ro l-a contactat pe antrenorul lui Târgu Secuiesc, Adolf Lenart, care ne-a povestit faptul că la prima testare a apărut un caz pozitiv, iar din discuţiile cu DSP Covasna va putea merge la turneul de Cupa României de la Satu Mare dacă nu vor mai apărea alte cazuri la club. La a doua testare au mai apărut două cazuri, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică nu a mai permis covăsnencelor să meargă să joace în Cupă.

Un fapt inedit este că turneul cu 32 de jucătoare interzise din cauza covidului se joacă tot în fieful DSP Covasna, la Sfântu Gheorghe.

Aşadar, punând cap la cap cele două cazuri, nu putem să nu observăm dubla măsură cu care a fost tratat baschetul faţă de handbal. Să fie vorba doar de un exces de zel al autorităţilor de la DSP Covasna faţă de echipa de la Târgu Secuiesc, sau de o permisivitate mai mare pentru formaţiile din Liga Florilor, dat fiind lobby-ul mult mai important pe care handbalul îl are faţă de baschetul românesc?

*foto: facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!