Stiri Cupa României Feminin

CS Rapid București a câștigat Memorialul „Georgel Ziguli”

CS Rapid București a câștigat Memorialul „Georgel Ziguli”

Sâmbătă, 9 septembrie, FC Argeș Basketball a primit vizita lui CS Rapid București în finala Memorialului „Georgel Ziguli”, găzduit de moderna Pitești Arena. În semifinale, piteștenii trecuseră de CSM Corona Brașov, în timp ce bucureștenii o învinseseră pe Spartak Pleven.

FC Argeș Basketball: Tudor Fometescu, Nikola Jevtovic, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Raijon Kelly

CS Rapid București: Alterique Gilbert, Ben Altit, Sayeed Pridgett, Marcu Badiu, Toarlyn Fitzpatrick

Meciul pentru trofeu nu a fost foarte spectaculos, cele două echipe nejucând la capacitate maxim, probabil din pricina faptului că se vor întâlni din nou peste o săptămână, în lupta pentru Final 8-ul Cupei României. Așadar, cele două grupări au marcat doar 13 puncte în primele cinci minute și 29 de puncte în actul inaugural, încheiat cu scorul de 15 la 14 pentru oaspeți. Elevii lui Tudor Costescu au controlat și secvența secundă, fiind în cea mai mare parte a timpului la conducere și, la finalul primei reprize, scorul era 36-32.

După revenirea de la vestiare, jocul a rămas extrem de echilibrat: Rapid nu a izbutit să se distanțeze decisiv, în timp ce FC Argeș nu a renunțat la luptă. Astfel, înaintea actului decisiv, diferența de pe tabelă era minimă: 49-48. Giuleștenii au jucat mai bine în ultimele zece minute și, spre dezamăgirea fanilor prezenți în sală, s-au impus cu 69 la 62, câștigând Memorialul „Georgel Ziguli”.

CS Rapid București a avut șase jucători cu minim nouă puncte: Sayeed Pridgett (13 puncte, 6 intercepții), Marcu Badiu (12 puncte, 3 recuperări), Alterique Gilbert (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Ben Altit (10 puncte, 9 recuperări), Toarlyn Fitzpatrick (10 puncte, 7 recuperări) și Paulius Petrilevicius (9 puncte, 9 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Corey Allen (20 de puncte, 3 pase decisive), Naje Smith (15 puncte, 5 recuperări) și Nikola Jevtovic (8 puncte, 6 recuperări).

În finala mică, CSM Corona Brașov a trecut de Spartak Pleven cu scorul de 77 la 70.

*foto: Facebook - Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!