Stiri Cupa României Feminin

CS Rapid, la a doua victorie consecutivă

Marius Petri

Marius Petri
07.12.2013

LNBF

Etapa a XI-a

65-53

Sala Rapid

4-7 Fișa meciului 1-10

CS Rapid a învins CSȘ Craiova cu scorul de 65-53, într-un meci contând pentru etapa a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Echipa din Capitală s-a aflat la cârma meciului de la un capăt la altul, impunându-se în 3 din cele 4 sferturi: 22-15, 18-11, 17-8, 8-19.

Rapidistele au început mai bine meciul, conducând cu 8-0 după 2 minute de joc. În următoarele două minute, însă, echipa oaspete a reușit să revină și să egaleze. Gazdele și-au revenit și nu au mai scăpat jocul din mână, ajungând la o diferență de 11 puncte, atenuată însă de eforturile craiovencelor, care au făcut ca sfertul să se încheie cu scorul de 22-15.

Sfertul doi continuă în aceeași manieră, cu Rapid la conducere. Acestea reușesc să se mențină la o diferență de 10 puncte și își permit să și rateze destul de mult, datorită jocului destul de slab prestat de Craiova. Astfel, după 20 de minute de joc, tabela arată 40-26, și gazdele simt că au victoria în mână.

Urmează un sfert trei în care lotul rapidist își demonstrează valoarea superioară și se distanțează la peste 20 de puncte, scor 57-34. Rezultatul final fiind evident, baschetbalistele din Capitală și-au permis să se relaxeze în ultimele 10 minute, astfel craiovencele revenind la 12 puncte în spatele gazdelor.

Cea mai bună baschetbalistă a partidei a fost Florina Diaconu, jucătoarea rapidistă reușind 21 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Alături de ea, de la echipa bucureșteană s-au mai remarcat Raluca Ungureanu, cu 10 puncte, 4 recuperări, și Monica Nicolaescu (6 puncte, 7 recuperări, 8 assist-uri). De la Craiova, principal marcatoare a fost Irina Motateanu (Bors), cu 19 puncte și 4 recuperări. De asemenea, din tabăra oaspete s-au mai evidențiat Raluca Matei, autoare a 12 puncte și 10 recuperări, și Janina Simionca, cu 9 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive.

În urma acestui success, Rapid înregistrează un bilanț de 4 victorii și 7 înfrângeri, în vreme ce Craiova continuă seria eșecurilor, ajungând la 10 înfrângeri din 11 meciuri disputate în acest sezon. În etapa următoare, CSȘ Craiova va primi vizita celor de la CSM Oradea, iar Rapid se va deplasa la Alexandria.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!