Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria își trece în cont a patra victorie consecutivă în LNBF

CSM Alexandria își trece în cont a patra victorie consecutivă în LNBF

CSM Alexandria a dispus de AC Triumf Botoșani în primul meci al etapei a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 93-67, într-o partidă ce s-a disputat sâmbătă (04.12) pe terenul ultimei clasate.

Triumf Botoșani a avut un prim 5 format din Dănălache, Ciotir, Niță, Afanasieva și Karasevich, iar formația oaspete a răspuns cu Pana, Burcică Mihai, Benally, Bota și Petrova.

Trupa din Teleorman a punctat prima, prin Petrova și Pana (4-0), moldovencele revenind la 4-3. S-a urcat curând la două posesii între (8-3) prin reușita lui Benally, ulterior Crăciunescu ducându-și echipa la 12-5. AC Triumf s-a apropiat la patru puncte (17-13), după ce Alexandria a condus cu +9 pentru câteva secunde, primul sfert fiind adjudecat de oaspete cu 21-15 după două libere transformate de Petrova.

Botoșaniul a avut un debut excelent în sfertul secund și a întors pentru a prelua conducerea la 24-23, perioadă în care punctele le-au semnat Dănălache și Karasevich. CSM Alexandria a răspuns cu un run de 12-0 și coșul Georgianei Voicu a desprins formația antrenată de Mădălin Piperea la 35-24. În ultimele minute ale primei reprize s-a ajuns la +15 cel mult între echipe, avantajul la pauză fiind 44-33 pentru Alexandria.

În două rânduri s-a apropiat la trei posesii Botoșaniul în debutul sfertului trei (46-38), din acel moment formația din Teleorman parcurgând o perioadă de aproape cinci minute fără coș încasat și tabela indica 56-38. Karasevich a întrerupt momentele mai slabe ale moldovencelor șapte puncte în dreptul numelui său (58-45), în ultima parte a parțialului menținându-se un avantaj constant de peste 10 puncte pentru CSM Alexandria, 65-47.

Scenariul din startul sfertului doi s-a repetat și în ultimul parțial, pe care AC Triumf l-a început cu 7-2 și reușita lui Niță a modificat scorul la 67-54. Desprinderea la 20 de puncte între a venit la jumătatea sfertului patru, când Burcică Mihai a terminat o acțiune cu and-one (76-56), până la finalul meciului scorul ajungând la 93-67 în favoarea Alexandriei.

Fetele pregătite de Mădălin Piperea ajung la 7-2 bilanț în campionat și etapa viitoare au un derby în zona superioară a clasamentului cu CSM Satu Mare. AC Triumf Botoșani coboară la 0-8, egalându-și recordul de puncte marcate într-un meci în acest sezon, etapa următoare urmând să joace cu Rapid București.

Alexis Pana a încheiat cu double-double (19 puncte, 14 recuperări) pentru învingătoare, urmată de Analyss Benally (18 puncte), Georgiana Voicu (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) respectiv Aleksandra Petrova și Mihaela Burcică Mihai, ambele cu 14 puncte. Principala marcatoare a meciului a venit din tabăra gazdelor, Alena Karasevich trecându-și în cont 29 de puncte și 5 recuperări, secondată de Ramona Dănălache (19 puncte, 4 pase decisive) și Adelina Niță (14 puncte).

 

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii