Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în manșa tur din sferturile CRBF

CSM Alexandria primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în manșa tur din sferturile CRBF

CSM Alexandria și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc în al treilea sfert de finală din Cupa României la baschet feminin, manșa tur jucându-se miercuri, 29 decembrie.

Alexandria n-a evoluat în primul tur al competiției, asemenea formațiilor Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare. BC Sirius a avut o misiune facilă cu AC Triumf Botoșani, de care a dispus categoric, cu 196-95 la general.

Datorită adversarului modest, formația pregătită de Carmin Popa conduce majoritatea datelor statistice în Cupa României, doar la procentajul reușitelor de la distanță (25.6%), la recuperările defensive (26.0) și la capace (1.0) fiind mai jos de a doua poziție per total în rândul echipelor care au jucat și în turul inaugural.

Alexandria și Târgu Mureș s-au întâlnit în acest sezon al LNBF, câștig de cauză având gruparea din Teleorman, cu 67-64, rezultat prin care Sirius ajungea la trei înfrângeri consecutive. Alexis Pana a încheiat cu 22 de puncte (9/18 din acțiune) pentru CSM Alexandria, alte două sportive fiind în double figures. Dalishia Griffin și Ruth Sherill au pus împreună 30 de puncte pe tabelă pentru Târgu Mureș, cea din urmă bifând un double-double (14 puncte, 10 recuperări).

Cele două echipe sunt vecine de clasament în LNBF, Alexandria câștigându-și cinci din ultimele șase partide, iar BC Sirius are patru victorii în ultimele cinci dispute. În privința Cupei, Târgu Mureș a prins ultima dată Final Four-ul în stagiunea 2016-17, iar Alexandria a ajuns de două ori consecutiv în semifinale (2013-14 și 2014-15).

Alexis Pana înregistrează medii de 16.0 puncte, 8.8 recuperări și 4.0 pase decisive pentru CSM Alexandria în acest sezon, fiind lidera echipei la cele mai importante date statistice. De la Sirius se remarcă Ruth Sherill (18.8 puncte, 11.5 recuperări), Dalishia Griffin (16.0 puncte, 13.5 recuperări), iar Ruxandra Chiș aduce în medie 6.8 pase decisive pe meci.

Manșa tur se joacă de la ora 16.30 și duelul poate fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Alexandria

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!