Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria și Agronomia București deschid etapa a 4-a din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria și Agronomia București deschid etapa a 4-a din grupa Est a LNBF

CSM Alexandria și CS Agronomia București se întâlnesc sâmbătă, de la ora 12:00, în primul meci al etapei a 4-a din grupa Est a LNBF. Pentru teleormănence va fi al doilea joc la rând acasă, în timp ce bucureștencele sunt la a doua deplasare în câteva zile. Cele două formații s-au întâlnit până acum de 7 ori și de fiecare dată victoria le-a revenit gazdelor, fie că a fost vorba de dueluri în grupa a doua valorică din campionat sau în cupă.

CSM Alexandria a disputat miercuri primul meci oficial din acest sezon, în cadrul etapei a 3-a din grupa Est, după ce a avut jocul din prima rundă amânat și în a doua a stat. Teleormănencele s-au impus acasă cu Phoenix Știința Constanța, scor 69-58. Viorela Voicu a fost cea mai eficientă de pe teren la acea partidă, cu 18 puncte și 14 recuperări în 40 de minute, iar Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare cu 22 de puncte. Dintre tinerele sub 18 ani le-a urmat Andreea Mazilu, cu 13 puncte și 7 recuperări.

Agronomia București a disputat deja două partide în campionat. În prima rundă câștiga acasă în fața Rapidului, cu 79-57. Alexandra Chițanu reușea atunci 31 de puncte, în timp ce Anca Șipoș și Mihaela Chelariu terminau în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări, respectiv 11 puncte și 13 recuperări. Alb-verzile au jucat miercuri restanța din runda a doua cu CSM Târgoviște, iar dâmbovițencele s-au impus cu 73-47. Anca Șipoș a fost cea mai bună marcatoare a bucureștencelor atunci, cu 14 puncte, urmată de Alexandra Chițanu cu 12 și Sonia Vilcinschi, cu 10 puncte și 8 recuperări.

CSM Alexandria și CS Agronomia București au fost repartizate în grupa a doua valorică la prima lor participare în Liga Națională, în sezonul trecut. Formația teleormăneană a fost atunci chiar la primul sezon de existență, după multe sezoane în care CSBT Alexandria a participat în întrecerile de senioare. Echipa din capitală există de mai mulți ani, dar a participat în LNBF după ce Liga 1 a fost comasată cu primul eșalon, devenind grupa a doua valorică.

Cele două formații s-au întâlnit de 7 ori în stagiunea precedentă. Primele două dueluri au fost în runda inaugurală a Cupei României. CSM-ul s-a impus acasă cu 58-54, iar în retur scorul a fost 56-55 pentru Agronomia, astfel că teleormănencele au avansat în turul următor. Au urmat partidele din prima fază a campionatului, când s-au impus de fiecare dată gazdele. 61-58 a fost la București și 72-65 la Alexandria.

În faza a doua a sezonului regulat, în grupa Galbenă, victoriile au fost din nou împărțite. CSM s-a impus cu 60-54, iar Agro, cu 50-47. Ultimul duel a fost în turneul pentru locurile 9-13, de la Târgu Mureș. Atunci Agronomia a fost trecută ca gazdă și s-a impus cu 62-48.  La finalul campionatului, formația bucureșteană a fost pe locul 11, iar cea teleormăneană, pe 13.

Loturile nu diferă foarte mult față de stagiunea precedentă. Ambele echipe au adus câte o jucătoare experimentată care a fost la ACS Sepsi SIC în sezonul trecut. Viorela Voicu s-a alăturat tinerei echipe din Alexandria după un sezon ratat din cauza unei accidentări suferite la un antrenament al campioanei. Anca Șipoș a jucat până la sfârșitul stagiunii pentru covăsnence și în acest sezon a trecut la Agronomia.

Partida dintre CS Municipal Alexandria și CS Agronomia București se dispută sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 12:00, la Sala Sporturilor Alexandria.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!