Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria trece de CS Agronomia București după ce a cedat returul la un punct

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

CS Agronomia București și CSM Alexandria au oferit unul din cele mai strânse dueluri din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Agronomia s-a impus cu 56-55 în retur, pe sferturi: 14-18, 15-15, 11-14, 16-8. Teleormănencele, cu o singură senioară în lot, s-au calificat în turul următor cu 113-110 la total. Alexandra Chițanu a reușit o prestație excelentă, cu 34 de puncte și 8 recuperări.

Ambele echipe sunt în grupa a doua valorică în campionat, astfel că au parte de aceleași reguli în competiția eliminatorie. În prima manșă, de la Alexandria, CSM s-a impus cu 58-54. La retur, Milan Sokic le-a trimis în formula de start la gazde pe Claudia Ușurelu, Adina Topală, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinschi și Alexandra Chițanu. Mădălin Piperea a început cu Mihaela Mihai și patru junioare, Ioana Bota, Paloma Cucu, Ana Botorogeanu și Andreea Horlea. Startul partidei a fost marcat de ratări. Mihai a înscris prima, Topală și Chițanu au dus scorul la 4-2, iar Mihai a reușit prima triplă. Chițanu a răspuns cu o reușită de după semicerc și a făcut 9-5. Oaspetele au revenit în avantaj după reușita lui Cucu. Chițanu a scuturat din nou plasa de la distanță, iar Cucu și Mazilu au stabilit scorul la prima pauză, 14-18.

Bucureștencele s-au apropiat la un punct în minutul 13, dar Botorogeanu a reușit trei triple și a dus ecartul la 10 lungimi, 21-31 cu trei minute și jumătate până la pauza mare. Chițanu a înscris 8 puncte până la finalul perioadei de joc, oaspetele au marcat doar de la linia de fault, iar la pauza mare scorul a fost 29-33.

Chelariu a punctat de după semicerc la primul atac al reprizei secunde. Gazdele au avut 7 minute în care nu au reușit să găsească drumul spre coș în sfertul trei, iar teleormănencele au reușit un run de 12 puncte, cu care s-au distanțat la 34-47, în minutul 26. Chițanu a marcat șase puncte în ultimele două minute ale sfertului, astfel că la ultima pauză scorul era 40-47.  

Mazilu a punctat de la linia de fault și a dus ecartul la 9 lungimi. Au urmat aproape patru minute fără coș al oaspetelor, iar Chițanu a reușit 7 puncte la rând cu care a strâns scorul la 47-49. Mihai a transformat două libere, iar Vilcinschi le-a dus pe gazde în avantaj cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Teleormănencele au marcat în ultimul sfert doar de la linia de fault, de 8 ori, suficient pentru a încheia la un singur punct în spatele adversarelor. Chițanu a ieșit cu 5 faulturi spre final. Victoria le-a revenit celor de la Agronomia, cu 56-55.

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei cu 34 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 8 puncte (plus 15 recuperări și 4 pase decisive), Vilcinschi 8 puncte, Topală 4 puncte (5 recuperări, 5 pase decisive) și Tintar 2 puncte.

Mihaela Mihai și Paloma Cucu au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete, cu câte 14 puncte. Le-a urmat Botorogeanu cu 13 puncte. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 6 puncte, Bota 5, Lungu 2 și Fieresteanu 1 punct (plus 11 recuperări).

CSM Alexandria a obținut calificarea în turul secund cu 113-110 la total. Bucureștencele au avut a doua cea mai mică diferență în primul tur, -3, dar nu se califică mai departe deoarece Olimpia CSU Brașov a pierdut la un singur punct confruntarea dublă cu FCC ICIM Arad, singura cu două echipe din prima grupă valorică.

În regulamentul specific al competiției era trecută data de 1 octombrie pentru tragerea la sorți al turului secund, dar s-a amânat. Meciurile din turul doi se dispută în 27 februarie și 6 martie, iar turneul final, în 30-31 martie.

Pentru cele două echipe urmează startul în campionat, la finalul săptămânii viitoare. Ambele fac parte din grupa B și joacă în deplasare în prima etapă. Agronomia va întâlni Universitatea CSM Oradea, iar CSM Alexandria va juca la Târgu Mureș.

*foto: facebook Piperea Madalin

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    'uie PSD! S-a dus dracu' singura echipă de succes a Teleormanului pupător de moaște dragniste-iliesciene! Au ajuns să-și rupă picioarele niște copile de 16 ani pentru a asigura gloria partidului doar pentru a face uitată o echipă ce a asigurat după ceva vreme garnitura viitoarelor laureate! E regres, anul trecut Anakamura băga pentru Alexandria în medie 20 de pct/meci, azi joacă sfert de finală la mondiale! În timpul ăsta, Dragnea și ai săi urmași joacă pentru a scăpa de dosare penale! Penibil, județul ăsta trebuie atribuit Vasluiului și, mai departe, Rusiei! Păcat de munca celor care încă mai speră că pot schimba ceva prin baschetul juvenil!

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii