Stiri Cupa României Feminin

CSM Constanța este câștigătoarea primei ediții a Cupei Federației la baschet feminin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.06.2023

CSM Constanța este câștigătoarea primei ediții a Cupei Federației la baschet feminin

Cupa Federației, competiție ce a luat startul la finalul lunii aprilie, a luat sfârșit joi, 8 iunie. Competiția dedicată exclusiv jucătoarelor românce le-a avut față în față în finala mare pe CSM Târgoviște și CSM Constanța, iar câștig de cauză au avut elevele lui Alexandru Olteanu. Șapte echipe au luat startul în Cupa Federației. Acestea au fost repartizate în două grupe, de patru, respectiv trei echipe.

CSM Târgoviște și Olimpia Brașov au împărțit prima poziție în Grupa A, terminând cu cinci victorii și doar un eșec. Cele două formații s-au întâlnit în semifinale miercuri, 7 iunie, când gruparea din Târgoviște s-a impus cu scorul de 78-48, obținând biletele pentru ultimul act. În grupa A au mai participat CSU Oradea și CSȘ Bega Timișoara.

Grupa B a avut doar trei echipe în componență: CSM Constanța, CSM Alexandria și ACS Dan Dacian București. Gruparea de la malul Mării Negre a terminat cu un bilanț perfect, de 4-0 pentru ca mai apoi să treacă de CSM Alexandria în semifinalele competiției, cu scorul de 65-50.

CSM Alexandria și Olimpia Brașov s-au duelat astăzi în finala mică a Cupei Federației. Formația din Alexandria a câștigat cu scorul de 66-65, datorită unui coș înscris în ultima secundă de Ioana Velcea. Cătălina Crăciunescu a fost cea mai bună marcatoare pentru medaliatele cu bronz, cu 18 puncte. Ioana Bota a fost aproape de double-double: 6 puncte și 11 recuperări. Bianca Nagy s-a remarcat pentru învinse, cu 23 de puncte înscrise.

Capul de afiș al zilei de joi l-a ținut încleștarea din finala mare dintre CSM Constanța și CSM Târgoviște. Partida a stat sub semnul echilibrului până la pauza mare, când Gladiatoarele din Tomis aveau un avantaj de doar două puncte. A doua jumătate a adus inițiativa în tabăra dobrogencelor, care s-au impus la final cu 75-71. Gabriela Mărginean a fost MVP-ul finalei și a strâns 29 de puncte și 11 recuperări. Alina Podar a avut 24 de puncte și 7 pase decisive. Ancuța Stoenescu s-a remarcat cu 25 de puncte înscrise. 

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!