Stiri Cupa României Feminin

CSM Constanța și CSM Târgoviște vor juca în finala Cupei României de la Sfântu Gheorghe

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.03.2024

CSM Constanța și CSM Târgoviște vor juca în finala Cupei României de la Sfântu Gheorghe

După a doua zi a Final Eight-ului Cupei României la Baschet Feminin, cunoaștem în mod oficial cele două echipe care vor lupta pentru trofeu la Sfântu Gheorghe. Marea finală se va da între CSM Târgoviște și CSM Constanța.

Ziua a început cu disputa dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște. Dâmbovițencele au început cu avânt meciul și după opt minute conduceau deja la opt lungimi, 14-22. Sfertul al doilea a fost ceva mai echilibrat, iar diferența a mai crescut cu un singur punct până la pauza mare, când scorul era 27-36.

Dâmbovițencele au reușit să refacă diferența de două cifre după revenirea de la cabine, iar înaintea actului decisiv, orice urmă de suspans dispăruse, întrucât tabela indica 44-60. Cu toate acestea, elevele lui Cristian Tănase nu au luat piciorul de pe accelerație, iar ecartul final a fost în cele din urmă de 27 de lungimi, 54-81, iar CSM Târgoviște a ajuns la cinci victorii la rând în toate competițiile.

Anamaria Vîrjoghe a fost cea mai valoroasă jucătoare de pe teren, terminând în double-double: 20 de puncte și 10 recuperări. Samantha Keltos a adus 14 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive de pe banca de rezerve. Pentru Alexandria s-a remarcat Cătălina Crăciunescu, cu 11 puncte înscrise.

A doua semifinală a adus un nou episod al celei mai importante rivalități din baschetul feminin la ora actuală, CSM Constanța vs. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Gladiatoarele din Tomis nu s-au lăsat intimidate de avantajul terenului propriu deținut de covăsnence, iar după 10 minute conduceau la cinci lungimi, 26-21. Gazdele au ținut aproape după un sfert secund reușit, iar la pauza mare, diferența era de doar două puncte, 47-45.

Elevele lui Alexandru Olteanu au avut o adevărată demonstrație de forță după revenirea de la cabine, iar avansul lor a ajuns la un moment dat și la 12 puncte. Acesta a scăzut în single-digits până la intrarea în actul decisiv: 71-62. Formația pregătită de Zoran Mikes a găsit resursele pentru a reveni în meci, iar cu două minute înainte de final s-au întors la doar o posesie de adversare. Dobrogencele au reușit să reziste asaltului din final și s-au impus cu 88-80.

Annemarie Godri-Părău a ieșit în evidență prin 24 de puncte și 5 assist-uri. Kristina Higgins a avut 16 puncte și 10 recuperări. Borislava Hristova a dus greul pentru Sepsi și a totalizat 38 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: Facebook/Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!