Stiri Cupa României Feminin

CSM CSU Oradea a câștigat clar partida cu Athletic Constanța

CSM CSU Oradea a câștigat clar partida cu Athletic Constanța

CSM CSU Oradea a învins-o fără drept de apel pe Athletic Constanța cu scorul de 101-60 (22-21,  24-23, 31-6, 24-10), după ce la pauză avea un avantaj de doar două puncte pe tabela de marcaj. Partida a contat pentru prima fază din Cupa României, grupa B.

Athletic a început cu o formulă alcătuită din Mâinea, John, Dudaș, Orbeanu și Lazăr. De cealaltă parte, Oradea i-a aliniat în primul cinci pe Watson, Broussard, Fometescu, Valeika și Zekovic.

Orbeanu a deschis scorul de la mare distanță, iar Mario Lazăr a înscris din apropiere pentru 5-1. Zekovic a replicat cu un coș de afară, 5-4 iar John a înscris de la 3 puncte pentru 10-6. A urmat un run 8-0 al orădenilor și scorul a devenit 10-14. John a egalat cu o reușită din afara semicercului, 17-17 iar cele două combatante au mers cap la cap până spre finalul primului sfert. Nikola Markovic a transformat o aruncare liberă pentru a-și situa echipa la conducere după primele zece minute, 21-22.

Mâinea a modificat tabela la 24-22 la primul atac din sfertul doi, dar Petrescu și Reljic au adus-o pe Oradea în avantaj, 24-26. Chițu și Brown au făcut ca tabela să arate 31-28 pentru Constanța, dar Zekovic cu un dunk și-a readus formația la conducere, 34-36. Trevor John a înscris de la mare distanță pentru 39-36 dar Broussard cu patru aruncări libere transformate a făcut ca orădenii să fie în avantaj pe tabelă, 41-42. După primele două sferturi, scorul era 44-46 în urma coșului reușit de Valeika din apropiere.

La începutul reprizei secunde, Broussard a marcat din apropiere, 44-48 iar Valeika și-a distanțat echipa la 6 lungimi, 44-50. Fometescu a înscris din spatele semicercului iar Valeika a mărit ecartul la 11 lungimi, 44-55. Constanța a cerut time-out însă CSM a dus scorul la 47-60 după reușita lui Broussard din spatele arcului de cerc. Același jucător a trecut ușor de un adversar în semicerc pentru a mai pune două puncte pe tabelă, 47-62 iar Valeika a mărit diferența după un lay-up, 47-64. Sebastian Ionescu a marcat de la 3 puncte, 50-64 iar Zekovic a replicat cu același procedeu, 50-67. 

Bobe Nicolescu a dus scorul la 50-72 cu o aruncare de la semi-distanță și Reljic a transformat două libere pentru ca tabela să arate 50-74. Înaintea sfertului patru, elevii lui Cristian Achim avea un avantaj de 27 de puncte, 50-77. Iulian Orbeanu a părăsit parchetul la mijlocul sfertul trei după ce a suferit o accidentare serioasă.

În debutul ultimului act, Nicolescu a marcat pentru 52-79 cu o aruncare de 2 puncte, pentru ca mai târziu să înscrie cu un slam-dunk și să modifice tabela la 52-82. Au urmat aruncări de trei puncte de ambele părți și scorul a crescut și mai mult, 58-88. Cu 4 minute până la final, bihorenii aveau un avantaj de 32 de puncte, 60-92. Astfel nimic nu se mai putea întâmpla în această partidă, una câștigată categoric de CSM Oradea, deși la pauză conducea cu doar 2 puncte pe tabelă.

Broussard a înscris 18 puncte pentru CSM Oradea, iar Holt a avut 17 puncte. Zekovic cu 13 puncte marcate și Nicolescu cu 10 puncte au fost de asemenea în double-digits la acest capitol.

Trevor John a fost cel mai bun marcator de la Constanța cu 15 puncte, fiind urmați de Ștefan Daniel Mâinea cu 9 puncte și de Sebastian Ionescu cu 8 puncte înscrise.

*Foto: CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!