Stiri Cupa României Feminin

CSM Oradea i-a provocat lui FC Argeș prima înfrângere stagională în LNBM

CSM Oradea i-a provocat lui FC Argeș prima înfrângere stagională în LNBM

Ultimul meci de sâmbătă, 14 octombrie, le-a pus față în față pe CSM CSU Oradea și FC Argeș Basketball în etapa cu numărul patru a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Întâlnirea din Oradea Arena a contat pentru Conferința B și s-a încheiat cu succesul gazdelor, 78-74.

Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Lennard Freeman

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Cele două formații s-au aflat pe rând la conducere pe primele posesii, iar piteștenii au putut să urce în premieră diferența la mai mult de două puncte cu reușita lui Fometescu, de la 4-7. Freeman a restabilit egalitatea după ce nu a ratat de la linia liberelor și ratările gazdelor au dus la un alley-oop pentru Douvier la 9-11. Diferența a devenit de patru puncte în urma coșurilor lui Allen la linia de fault și FC Argeș a dus la capăt atacuri consecutive cu finalizări spectaculoase pentru 13-21, când a venit time-out-ul la banca gazdelor. Finalul sfertului inaugural i-a dus pe alb-violeți într-un avans format din două cifre pentru scurt timp și tabela a indicat 18-25.

Oradea s-a apropiat în debutul sfertului doi și în urma punctelor lui Kris Richard a urmat reacția lui Nebojsa Vidic, cu un time-out la 23-25. Run-ul „Leilor Roșii” a ajuns la 9-0 și Jevtovic a putut să oprească această serie, iar Fometescu a înscris cu tot cu fault la jumătatea acestui sfert (27-31). Smith a putut să răspundă printr-o reușită din căciulă după o nouă revenire a orădenilor și Allen a devenit principalul marcator al întâlnirii, după care Fometescu a avut coșuri consecutive pentru 36-44. Freeman a stabilit scorul după prima jumătate, 38-44, ca urmare a unei recuperări ofensive.

Amfitrionii au început perfect repriza secundă și Neal a egalat situația (44-44), iar Kris Richard a depășit defensiva argeșenilor pentru a ajuta CSM Oradea să revină în față pe tabelă. Patru minute au trecut până la primul coș pentru FC Argeș în sfertul trei, iar Pearson a răspuns imediat cu un coș de la distanță și tot americanul a urcat diferența la trei posesii: 54-46. „Vulturii” au venit la -2 cu three-point play-ul lui Naje Smith și Douvier a ratat egalarea după o nouă greșeală pe atac pentru Oradea, scorul după 30 de minute fiind 64-56, în urma buzzer-ului reușit de Gotcher.

Șapte puncte consecutive a marcat FC Argeș în deschiderea sfertului decisiv și Andrieș a ratat tripla prin care alb-violeții ar fi putut conduce, iar Baciu a răspuns de la semi-distanță la 66-63. Markovic a scuturat plasa de afară și a deblocat situația de pe tabelă după o serie de atacuri irosite în ambele tabere, iar Richard l-a oprit pe Jevtovic cu un fault bun și Kelly a redus la o singură posesie cu trei minute înainte de final (70-67). Orădenii au beneficiat de o recuperare ofensivă importantă urmată în scurt timp de un time-out și Gotcher a înscris din spatele arcului de cerc pentru 75-70, iar Smith a răspuns cu un slam dunk cu 29 de secunde înainte de final. Gotcher a trecut pe la linia liberelor și și-a împărțit încercările, iar Nicolescu a intercepatat o minge și CSM Oradea a câștigat în cele din urmă cu 78-74.

Nijal Pearson a fost MVP-ul întâlnirii din Oradea Arena cu 21 de puncte (3/4 de la distanță), 6 recuperări și 2 pase decisive. Toddrick Gotcher l-a secondat cu 16 puncte (5/7 de afară) și 2 assist-uri, iar Kris Richard a contribuit cu 14 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri.

Naje Smith a avut 18 puncte și 3 recuperări pentru FC Argeș, cu 8/9 din acțiune, iar Corey Allen (14 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări) și Nikola Jevtovic (10 puncte, 5 recuperări) au fost următorii marcatori din tabăra alb-violetă.

Orădenii (2-1) au în continuare un meci pe plan internațional, cu Patrioti Levice în debutul grupelor FIBA Europe Cup. După acel meci european de miercuri, 18 octombrie, bihorenii vor juca la Constanța în Liga Națională. FC Argeș (3-1) va evolua în etapa a cincea pe teren propriu, cu CSU Sibiu.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Bravo oradea
    Luptați leilor

    cu 7 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!