Stiri Cupa României Feminin

CSM Oradea și FC Argeș Basketball se duelează în etapa a patra a LNBM

CSM Oradea și FC Argeș Basketball se duelează în etapa a patra a LNBM

Sâmbătă, 14 octombrie, CSM Oradea va primi vizita lui FC Argeș Basketball, într-un meci din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Piteștenii ocupă prima poziție în grupa B, având un bilanț de trei victorii și nicio înfrângere, în timp ce orădenii se află pe locul 6, cu un succes și un eșec.

La mijlocul acestei săptămâni, CSM Oradea a obținut prima victorie din actuala stagiune a LNBM, câștigând cu scorul de 74 la 69 pe terenul lui SCM U Craiova. Principalii remarcați ai bihorenilor au fost Nijal Pearson (22 de puncte, 5 recuperări), Toddrick Gotcher (13 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Lennard Freeman (12 puncte, 12 recuperări).

Tot miercuri, 11 octombrie, FC Argeș Basketball a câștigat, pe teren propriu, în fața lui CS Vâlcea 1924, la o diferență de 14 puncte: 87-73. Cel mai bun jucător al alb-violeților a fost Tudor Fometescu, autor a 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Piteștenii au câștigat și celelalte două jocuri din campionat, iar în Cupa României au pierdut cu CS Rapid București, însă au învins-o pe CSM Târgu Jiu. Așadar, trupa lui Nebojsa Vidic are patru victorii și o singură înfrângere în această stagiune.

În schimb, CSM Oradea are două meciuri câștigate și trei pierdute. Roș-albaștrii se confruntă cu multiple probleme de efectiv: Donatas Tarolis are o accidentare care îl va ține departe de teren pentru o perioadă mai lungă de timp, însă pe lângă jucătorul lituanian, au mai avut mici probleme și Erick Neal, Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu și Kris Richard.

În aceste condiții, Cristian Achim declara că succesul cu SCM U Craiova, care a venit după două înfrângeri, cu Happy Casa Brindisi și BC CSU Sibiu, este extrem de important. Rămâne de văzut ce jucători va avea la dispoziție antrenorul vâlcean pentru încleștarea cu FC Argeș Basketball.

Un duel interesant se va da între Nikola Jevtovic, unul dintre cei mai buni jucători din campionatul româensc în sezonul 2022-2023, și Lennard Freeman, un pivot foarte puternic, care a început să își arate potențialul în disputa cu SCM U Craiova.

La nivelul autohtonilor, CSM Oradea se bazează pe Kris Richard, Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Luca Năstruț și Cătălin Baciu, în timp ce FC Argeș Basketball îi are pe Tudor Fometescu, Radu Voinescu, Christian Chițu, Alin Andrieș și Mihai Gavrilă.

În ediția precedentă, cele două formații s-au întâlnit de patru ori, toate meciurile fiind câștigate de către gruparea lui Cristian Achim. Jocul de sâmbătă din Oradea Arena va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 4, pe Prima Sport 3 și pe FRB TV.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!