Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare a câștigat prima Cupă a României 3x3 feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.05.2019

CSM Satu Mare a câștigat prima Cupă a României 3x3 feminin

În weekend s-au disputat la Satu Mare turneul semifinal și turneul final al Cupei României 3x3 feminin. Gazda turneului final, CSM Satu Mare, a câștigat cu 21-17 finala pentru cupă cu CS Agronomia București. CS Phoenix Constanța, câștigătoarea turneului semifinal, s-a impus în lupta pentru locul 3 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Echipele din LNBF au fost obligate să participe la toate cele 12 turnee din Cupa României 3x3, dintre care 10 în faza de calificare.

Prima ediție a Cupei României 3x3 feminin s-a încheiat în weekend la Satu Mare. Cele 13 echipe care au participat în LNBF și-au trimis reprezentantele și la ultimele două turnee din prima ediție a competiției. La turneul semifinal, de sâmbătă, Phoenix Constanța câștiga cu 19-16 finala în fața celor de la Agronomia.

Duminică s-a pornit de la 0 în turneul final, care a decis medaliatele. Câștigătoarele celor patru grupe au ajuns în semifinale. Sepsi Sfântu Gheorghe a fost prima în grupa A, după 16-10 cu CSU Oradea și 21-19 cu Rapid București. Bucureștencele au avansat în faza eliminatorie după 16-13 cu orădencele.

Phoenix Constanța a fost prima în grupa B, după victoriile cu ACS KSE Târgu Secuiesc (21-8) și CSM Târgu Mureș (15-12). În duelul pentru locul secund, CSM Târgu Mureș s-a impus cu 22-7 în fața covăsnencelor. CS Agronomia a ocupat primul loc în grupa C, grație succeselor cu Universitatea Cluj (22-6) și FCC ICIM Arad (16-9), iar arădencele au fost pe doi după ce s-au impus cu 21-13 în fața Universității Cluj.

Grupa D a fost cea de patru echipe, iar gazdele de la CSM Satu Mare au câștigat toate cele trei meciuri din această fază: 21-7 cu Olimpia CSU Brașov, 21-15 cu CSM Târgoviște și 21-9 cu CSM Alexandria. Al doilea loc pentru faza eliminatorie le-a revenit celor de la CSM Târgoviște, cu două victorii, 22-4 cu CSM Alexandria și 22-8 cu Olimpia CSU Brașov. Brașovencele au fost pe trei după 16-14 cu teleormănencele.

În sferturi Sepsi Sfântu Gheorghe a trecut cu 20-13 de FCC ICIM Arad, CSM Satu Mare cu 18-13 de CSM Târgu Mureș, CS Phoenix Știința Constanța a învins cu 19-13 pe CSM Târgoviște și CS Agronomia a câștigat duelul bucureștean cu Rapidul, scor 22-8.

În semifinală a fost duelul finalistelor din competițiile de 5 la 5 din acest sezon, Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare. A fost rândul sătmărencelor, în formula Adina Pop, Andreea Huțanu, Anna Kadar și Andrea Olah, să câștige cu 21-15 în fața alb-verzilor, reprezentate de Renata Kovacs, Ildiko Mîrne-Nagy, Miska Brigitta și Teodora Neagu.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit finalistele din turneul semifinal. Agronomia, cu Alexandra Chițanu, Georgiana Plăvițu, Larisa Neagu și Claudia Ușurelu, a obținut biletul în finală după 21-11 în fața constănțencelor, care apar pe pagina dedicată turneului final în formula: Bianca Fota, Adelina Duță, Andreea Beldian și Cristiana Cutaș.

Sepsi Sfântu Gheorghe și Phoenix Constanța au jucat finala mică și constănțencele s-au impus cu 21-19. CSM Satu Mare a câștigat prima ediție a Cupei României 3x3 feminin după 21-17 în ultimul act cu CS Agronomia.

Pentru cluburile din Liga Națională de Baschet Feminin este obligatorie și participarea în LN 3x3 din această vară, iar campioana se va decide în 4 august.

*foto: 3x3 Romania facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii