Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare câștigă și returul cu FCC Baschet Arad și ajunge în Final Four

CSM Satu Mare câștigă și returul cu FCC Baschet Arad și ajunge în Final Four

CSM Satu Mare a devenit a treia echipă calificată în semifinalele Cupei României la baschet feminin, după 76-75 miercuri seara (05.01) în derby-ul cu FCC Baschet UAV Arad în returul sferturilor de finală. Sătmărencele au trecut de adversare cu 147-139 la general.

În primul 5 al gazdelor s-au regăsit Dzombeta, Cucu, Fodor, Vuckovic și Kostowicz, iar arădenele au pornit meciul în formula Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova.

Oaspetele au modificat pentru prima dată scorul de pe tabelă și au condus cu 4-0 după reușitele lui Ghiță și Vitulova, Vuckovic apropiind-o pe CSM Satu Mare la un singur punct. Gazdele au preluat în premieră conducerea la 7-6 după coșul lui Dzombeta, răspunsul fiind din spatele arcului de cerc de la Keys. Aradul a mers la trei puncte în față în a doua parte din sfertul inaugural (15-12), însă Dzombeta a întors de una singură scorul, cu patru puncte la rând și Satu Mare conducea cu 16-15. S-a restabilit egalitatea în două ocazii, parțialul terminându-se cu reușita lui Taylor pentru 20-18 în favoarea vicecampioanei României.

Keys și Akathiotou au contribuit pentru o serie de 5-0 și Aradul întorcea scorul, 23-20, avantajul menținându-se câteva minute, până la perechea de libere împărțite de Kostowicz (23-23). A venit rândul sătmărencelor să conducă, lay-up-ul lui Moore fiind bun pentru 27-26 și Vuckovic a adăugat alte două puncte în dreptul formației sale (29-26). Keys a pus cinci puncte la rând, situația fiind egalată de Fodor, iar la pauză s-a intrat cu 33-31 după coșul lui Taylor.

Cifrele mai bune au fost de partea sătmărencelor la pauză (43-34% din acțiune, 25-19 la recuperări și 8-6 la assist-uri), în privința intercepțiilor fiind egalitate, 6-6. Gazdele au stat mai bine la punctele din paint, 18-16, singura jucătoare în double digits venind însă din tabăra Aradului (Andreona Keys, 11 puncte).

FCC Baschet UAV Arad a egalat în debutul sfertului al treilea, 33-33, sătmărencele având momente mai bune pentru a se duce la două posesii în față, 42-36. Marta Fodor a punctat din interiorul arcului de cerc (44-37) și după ce Keys și-a apropiat formația la doar trei puncte în urma celor din Satu Mare, Taylor a răspuns cu două lay-up-uri și s-a făcut 48-41. Gazdele au rămas la trei posesii în față timp de câteva atacuri, în ultimul sfert intrându-se cu 50-46 după tripla lui Akathiotou.

Ardelean a deschis sfertul al patrulea cu o aruncare precisă din spatele arcului de cerc (53-46), Vitulova și Hadzovic reducând scorul la 53-51 apoi. CSM Satu Mare s-a desprins la două posesii, 56-51, însă Aradul a putut egala situația (56-56), Kostowicz și Dzombeta ducând formația gazdă la 61-56 ulterior. Moore a reușit un coș important la scurt timp după un time-out solicitat de arădence, iar Kostowicz a punctat și ea, scorul devenind 67-58, de unde oaspetele au recuperat puțin (69-63). Fodor și Keys s-au întrecut în aruncări de la distanță, 72-66, Aradul redresându-se la 74-73 cu puțin sub două minute până la final. Keys le-a pus pe galben-albastre în față, 75-74, avantajul durând câteva secunde până la reușita lui Taylor, care a stabilit și scorul final, 76-75.

CSM Satu Mare merge în Final Four-ul Cupei României, unde s-au calificat deja Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și Phoenix Constanța, ultima echipă urmând să se decidă joi (06.01) după returul dintre Sirius Târgu Mureș și CSM Alexandria.

Stephanie Kostowicz a terminat cu double-double, 17 puncte și 17 recuperări, urmată de la învingătoare de Sparkle Taylor (15 puncte, 7/9 din acțiune, 6 recuperări) și Miljana Dzombeta tot cu double-double (13 puncte, 10 pase decisive). Andreona Keys s-a remarcat de la FCC Baschet Arad, cu 25 de puncte (3/6 de la distanță), 10 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții, în double figures fiind și Tereza Vitulova (15 puncte), Nicoleta Ghiță (12 puncte) respectiv Brankica Hadzovic (10 puncte).

*foto: Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!