Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare face primul pas spre medaliile de bronz

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
01.05.2013

72 - 69

26-17; 14-14; 15-18; 17-20
1

Statistica

0

Fără Hajnlaka Szlimak accidentată, Dan Fleseriu a apelat mai mult la Andreea Orosz decât în semifinala cu Aradul. Cu o Shanika Freeman de neoprit, secondată de Annemarie Părău şi Khadjah Whittington gazdele au reuşit şi a treia victorie împotriva echipei din Alba Iulia din tot atâtea partide în acest sezon.

Whittington pune primele puncte pe tabelă în dreptul echipei din Satu Mare, replica vine imediat din partea Jovanei Vukoje şi cele două echipe merg cap la cap în primele minute. Apoi de la 10-8 gazdele se desprind la 17-8. Oaspetele se apropie la 4 puncte dar pe final elevele lui Dan Fleseriu îşi adjudecă primul sfert cu 26-17.

Sfertul secund se desfăşoară sub semnul echilibrului. Mai întâi oaspetele se apropie la 7 puncte după reuşita de la distanţă a Jovanei Vukoje, apoi ecartul creşte până la 13 lungimi după aruncarea liberă marcată de Whittington. Rebecca Tobin marchează ultimul coş al primei jumătăţi şi stabileşte scorul la pauză mare: 40-31.

Majoritatea punctelor de la începutul sfertului trei sunt marcate de la nivelul liniei de fault semn că ambii tehnicieni au solicitat jucătoarelor o apărare mai agresivă în timpul pauzei. După un început de sfert favorabil gazdelor, oaspetele revin puternic în joc ajungându-se de la 47-35 la 47-43 în mai puţin de 2 minute. Dan Fleseriu solicită timp de odihnă dar acesta nu are efectul scontat şi Alba Iulia se apropie la 2 puncte. Cu o aruncare în ultima secundă a sfertului, Freeman stabileşte scorul după 30 de minute: 55-49.

Începutul de sfert 4 le este favorabil tot sătmărencelor care reuşesc să menţină un ecart de două-trei posesii pe parcursul primelor 7 minute. Momentul psihologic al partidei are loc cu două minute rămase pe ceas. Mai întâi Amanda Thompson reduce diferenţa la doar 3 puncte de la nivelul liniei de fault pentru ca mai apoi Shanika Freeman să reuşească o aruncare pe finalul atacului sătmărean. Popov cere imediat timp de odihnă, dar Whittington găseşte în două rânduri drumul spre coş, suficient pentru a zădărnici eforturile Amandei Thompson care a înscris de la distanţă cu câteva secunde înainte de final şi Satu Mare se impune 72-69.

Principalele marcatoare au fost: Shanika Freeman cu 18 puncte, Khadjah Whittington 12 şi Annemarie Părău 11 pentru gazde respectiv Amanda Thompson 16, Rebecca Tobin 15 şi Ekaterina Abramzon 11 pentru vizitatoare.

Următoarea partidă se va desfăşura la Alba Iulia în Vinerea Mare, sătmărencele având şansa de a-şi face cadou de Paşti medaliile de bronz în cazul unei victorii.

Sursa foto: Ziarul Unirea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!