Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, în premieră în finala Ligii Europei Centrale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.03.2018

CSM Satu Mare a obținut, în premieră, calificarea în ultimul act al CEWL, la a treia participare. Elevele lui Marius Dobă au trecut în semifinală de singura câștigătoare a trofeului prezentă la Final 4, CSU Alba Iulia. Alb-roșiile s-au impus cu 81-62, pe sferturi: 18-5, 21-16, 25-22 și 17-9.

CSM Satu Mare a început partida cu Green, Solopova, Mandache, Baltic și Harrison. CSU Alba Iulia a răspuns cu Morrissette, Fodor, January, Crăciun și Fleming. Debutul partidei a fost echilibrat, iar la jumătatea primului sfert scorul era 11-11. Prima pauză a venit la o diferență de trei puncte pentru sătmărence, 8-15. Acestea au reușit un run de 10 puncte în sfertul secund și aceau acest avantaj în minutul 15. Diferența la pauza mare era de opt lungimi, 39-31.

CSU Alba Iulia s-a apropiat la trei puncte în prima parte a sfertului trei, când tabela arăta 47-44. La ultima pauză scorul era 64-53. Alb-albastrele au marcat doar 9 puncte în ultimele zece minute, timp în care alb-roșiile și-au mai trecut în cont 17 puncte. S-a încheiat 81-62 pentru CSM Satu Mare care ajunge pentru prima dată în finala Ligii Europei Centrale, la a 3-a participare.

Banca sătmăreană a contribit cu 25 de puncte, în timp ce jucătoarele venite de pe banca alb-albastrelor au avut 15. CSM a făcut diferența cu punctele înscrise după recuperări ofensive, 18-4.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 16 puncte. Porchia Green a fost aproape de triple-double, cu 11 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive, fiind cea mai eficientă jucătoare de pe teren cu +26 indice al eficienței. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Denson 15 puncte, Harrison 13, Uiuiu 10, Solopova 10 și Baltic 6 puncte la care a adăugat 11 recuperări.

Nou-venita Kristina Arsenic a fost cea mai bună marcatoare de la alb-albastre, cu 15 puncte. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Morrissette 14 puncte, January 11 puncte la care a adăugat 9 pase decisive, Crăciun 10 puncte, Fodor 6 și Fleming 6 puncte plus 9 recuperări.

CSM Satu Mare joacă duminică, de la ora 18, în finala mare a turneului, cu învingătoarea dintre Olimpia CSU Brașov și Pharmaserv Marburg. CSU Alba Iulia va evolua în finala mică, de la ora 16. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!