Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare încheie sezonul regulat pe poziția 7

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
22.03.2014

62-83

14-24, 18-14, 12-25, 18-20

  Statistica  

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet feminin, CS Rapid București și CSM Satu Mare și-au dat întâlnire în Capitală. Câștig de cauză a avut formația din nord-vestul țării care s-a impus la capătul celor 40 minute cu scorul 83-62.

Fără Florina Diaconu, cea mai bună jucătoare a feroviarelor, rapistile practic nu au avut mari speranțe în a obține ceva azi, dar au făcut o figură destul de bună mai ales în prima parte a duelui. Dacă în primele 10 minute ale jocului, oaspetele au avut inițiativa și s-au distanțat pe tabelă, sfertul al 2-lea a fost unul mai echilibrat, cu Rapidul la cârma jocului grație unei prstații bune a Roxanei Bejan. Cele două echipă au intrat la cabine la scorul 38-32.

Concentrate mai mult în special pe faza de atac, elevele pregătite de Petru Eleș au apăsat pedala de accelerație și s-au distanțat decisiv pe tabelă în partea a 2-a a partidei, în special în sfertul 3. Cu americanca Jones Hope în zi de grație la aruncări, CSM Satu Mare s-a impus la final fără mari emoții, scor 83-62. În urma acestui rezultat, sătmărencele obțin cel de-al 13 succes stagional și încheie sezonul regulat pe poziția a 7-a. Pentru Rapid București a fost ultimul joc din această ediție de campionat, nereușind să obțină calificarea între cele mai bune 8 echipe ale României. Formația antrenată de Dan Militaru termină sezonul 2013-2014 al LNBF pe locul al 11-lea.

Pentru rapidiste s-a remarcat Roxana Bejan cu un total de 14 puncte și 3 recuperări. Adina Lovasz, Elena Constantin și Monica Nicolaescu au terminat meciul cu 7 puncte înscrise, fiecare.

Jones Hope a fost cea mai bună jucătoare a învingătoarelor cu 27 de puncte marcate, o recuperare și 5 assisturi. De la Satu Mare s-au mai remarcat Eniko Laza cu 19 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, Andreea Orosz, 18 puncte, 2 recuperări, 3 assisturiși Caila Desroches, autoare a 16 puncte, 14 recuperări și o pasă decisivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!