Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare primește vizita Universității Cluj în ultima etapă a turului în grupa Vest

CSM Satu Mare primește vizita Universității Cluj în ultima etapă a turului în grupa Vest

CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, într-un meci contând pentru etapa a 5-a a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt vecine de clasament, despărțite de un punct. Sătmărencele au un parcurs perfect până acum în campionat, iar de săptămâna trecută sunt pregătite de Mauro Procaccini. Universitatea Cluj caută al doilea succes la rând în deplasare, după cel de la Arad, dar nu a mai câștigat la Sala LPS de peste doi ani.

CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca sunt pe locurile 2 și 3 în grupa Vest momentan. Sătmărencele au 8 puncte după 4 victorii, fiind singurele neînvinse în această grupă, dar sunt depășite cu un punct de ACS KSE Târgu Secuiesc, care are un meci în plus. Universitatea Cluj-Napoca este la un loc în spatele viceampioanei, cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere.

Formația sătmăreană a renunțat la antrenorul Goran Boskovic la finalul lunii trecute. Alb-roșiile au fost conduse de secunda Volha Tămîrgeanu în ultimul meci înainte de pauza de naționale. Vicecampioana l-a angajat pe Mauro Procaccini pentru postul de antrenor principal în această pauză. Italianul a condus antrenamentele de la începutul acestei săptămâni și astăzi va debuta pe banca sătmăreană.

Alb-roșiile au un parcurs perfect în debutul de campionat, cu patru victorii înainte de ultima rundă din turul grupei Vest. CSM s-a impus de două ori la Satu Mare (62-54 cu FCC Baschet Arad și 70-39 cu ACS KSE Târgu Secuiesc) și de două ori în deplasare pe terenul ultimelor două clasate (73-22 la CSU Rookies Oradea și 104-48 la Sirius Târgu Mureș).

Universitatea Cluj-Napoca are trei victorii în patru partide. Două au fost acasă cu formațiile care nu au bătut încă pe nimeni în campionat (89-48 cu CSU Rookies Oradea și 79-32 cu Sirius Târgu Mureș) și una la Arad (64-62 înainte de pauza pentru naționale). Alb-negrele au pierdut în cealaltă deplasare din grupa Vest (54-60 la Târgu Secuiesc).

Ambele echipe au câte două jucătoare în double-digits la media de puncte. Bernice Mosby este coșghetera și cea mai bună recuperatoare de la CSM Satu Mare, cu 20 de puncte pe meci și 9,3 recuperări în 3 partide. Maja Miljkovic o urmează cu 13,5 puncte pe meci în patru apariții și este cea mai bună pasatoare a alb-roșiilor cu 5,5 assist-uri pe partidă. Vicecampioana mai are în lot două straniere, dar acestea nu au avut un impact prea mare până acum. Brittany Denson, piesă de bază sezoanele trecute, a jucat doar în prima partidă, a suferit o accidentare la genunchi și mai are o săptămână de recuperare, conform presei locale. Rusoaica Iulia Gladkova are medii mai mici față de româncele din lot. Andrea Olah (Orosz) este jucătoarea autohtonă cu cele mai multe puncte la sătmărence, 8,5 pe meci.

Universitatea Cluj-Napoca are doar două straniere în lot, dar acestea au un aport substanțial sub coș. Artavia Ford a contribuit cu 21,3 puncte pe meci și 11,3 recuperări în cele patru etape, ia Mariah King are 18,5 puncte pe meci și 10,3 recuperări. Tunde Kilin este cea mai bună pasatoare a echipei cu 6 assist-uri pe meci, plus 9,3 puncte.

Ambele formații au avut jucătoare convocate în pauza de naționale. De la CSM au mers la reprezentativa Româniai Adina Stoiedin, Alina Podar și Carla Popescu, Maja Miljkovic a fost la naționala Serbiei, iar Iulia Gladkova la Rusia. Dintre clujence, Tunde Kilin a jucat pentru Acvile în dubla din calificările la europeanul de peste doi ani.

Gazdele partidei de astăzi au o bancă mai lungă, în timp ce „U” a folosit mai puțin de zece jucătoare în victoria de la Arad. După acel meci antrenorul Iannis Koukos spunea că Alexandra Uiuiu va reveni pe teren în jocul cu sătmărencele.

În ceea ce privește mediile, alb-roșiile stau mai bine la puncte înscrise (77,3 față de 71,5), pase decisive (18,5 la 16), intercepții (17,8 la 12,5), capace (4,3 la 1,8) și turnovers (16,5 la 19). Alb-negrele stau mai bine la recuperări (44,5 față de 42,3) și la procentajul aruncărilor de două puncte (52,2% față de 51,7%). Sătmărencele au procentaj mai bun la libere (71,6% față de 64,6%) și triple (28,9% față de 23,4%).

Cele două echipe s-au întâlnit de 32 de ori în competițiile interne, din 2008 până acum. Scorul este 23-9 pentru sătmărence. Acestea s-au impus în ultimele 11 dueluri directe, inclusiv cele trei din primul tur de play-off, dar alb-negrele au schimbat complet lotul. Alb-roșiile au mai avut o serie de 10 victorii în perioada 2009-2013. „U” a câștigat prima confruntare și a avut 7 victorii la rând în perioada 2015-2017, inclusiv un meci câștigat la masa verde pentru că nu a fost ambulanță. Ultimul succes clujean cu sătmărencele a fost în primul tur al cupei, în septembrie 2017.

Partida dintre CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca se dispută astăzi, de la ora 18:00, la Sala LPS Satu Mare. Vor arbitra Octavian Goina, Mircea Alexandru și Zsolt Csiki. După ultima rundă a turului se va intra în ritm cu o etapă pe săptămână și în grupa Vest. La finalul săptămânii viitoare, Universitatea Cluj-Napoca va juca la Oradea, iar CSM Satu Mare va merge la Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii