Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare se impune acasă cu „U” Cluj la primul meci cu Mauro Procaccini pe bancă

CSM Satu Mare se impune acasă cu „U” Cluj la primul meci cu Mauro Procaccini pe bancă

CSM Satu Mare a obținut a 5-a victorie la rând în grupa Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Vicecampioana s-a impus acasă în ultima etapă a turului, cu Universitatea Cluj-Napoca, scor 68-54, pe sferturi: 18-16, 13-16, 25-9, 12-13. A fost un debut cu victorie pentru Mauro Procaccini pe banca alb-roșiilor.

Cele două echipe erau despărțite de un punct înainte de ultima etapă a turului din grupa Vest. Sătmărencele aveau 4 victorii din 4 și 8 puncte, iar confruntara cu alb-negrele era prima cu Mauro Procaccini la conducere. Universitatea Cluj avea 7 puncte după 3 succese și un eșec. Ambele echipe au avut o absență importantă sub panou, Denson la gazde și King la oaspete.

CSM Satu Mare a început partida cu Bernice Mosby, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Alina Podar și Andreea Huțanu. Universitatea Cluj-Napoca le-a avut în primul cinci pe Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Teodora Neagu și Artavia Ford.

Podar a deschis scorul și Fota a egalat la doi, iar Miljkovic și Ford au făcut 4-4. Podar a reușit prima triplă și Mosby ducea vicecampioana la +5. Au urmat aproape două minute fără coș pentru gazde, timp în care Ford și Neagu și-au apropiat echipa la o lungime. Huțanu a dus scorul la 11-8, dar au urmat alte trei minute în care alb-roșiile nu au găsit drumul spre coș. Ford a strâns diferența, iar Fleșer și Fota au scuturat plasa de la distanță și le-au dus pe oaspete în față, 11-16 în minutul opt. Au urmat peste două minute fără coș pentru alb-negre. Procaccini a apelat la jucătoarele de pe bancă, Pop a reușit un coș cu fault după o intercepție, Gladkova a egalat și Mosby stabilea scorul primului sfert, 18-16.

Mosby a înscris prima în a doua perioadă de joc, dar au urmat peste trei minute fără coș pentru echipa sa. Ford le-a readus pe clujence în avantaj cu cinci puncte la rând, 20-21 aproape de jumătatea sfertului. Podar a oprit seceta din atacul gazdelor, iar Uiuiu și Kilin făceau 22-25. A fost rândul oaspetelor să aibă probleme în ofensivă, cu aproape trei minute fără coș. Olah, Mosby și Miljkovic le duceau din nou pe sătmărence în față, 29-25 în minutul 18. Au urmat coșuri cu libere suplimentare transformate de Fleșer (de afară) și Fota, iar Miljkovic puncta pe contraatac și stabilea scorul la pauza mare, 31-32.

CSM Satu Mare a început mult mai bine repriza secundă. Mosby, Podar (cu două triple), Olah și Miljkovic au dus ecartul la 11 puncte la jumătatea sfertului trei, 43-32. Ford a marcat primul punct al oaspetelor din acest sfert după cinci minute, transformând o liberă din două. Gazdele s-au dus și la +13, Fleșer le-a apropiat pe clujence la 9 lungimi după o nouă triplă, dar Stoiedin și Gladkova măreau din nou diferența și la ultima pauză tabela arăta 56-41.

Uiuiu a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului patru, după care clujencele s-au apropiat în două rânduri la 10 puncte, după reușitele lui Stoica și Kilin. Miljkovic și Podar au distanțat din nou vicecampioana la 14 lungimi după care au urmat multe ratări și greșeli în ambele părți. Diferența s-a menținut între 11 și 15 puncte până la final, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 68-54.

Gazdele au făcut diferența din semicerc, cu 23 de reușite (din 44 de încercări) față de 13 (din 36), iar la libere transformate scorul a fost 13 (din 21) la 10 (din 14). Clujencele au stat mai bine la triple, cu 6 reușite (din 18) față de 3 (din 17). 41-34 a fost scorul la recuperări și 22-1 la puncte înscrise pe contraatac.

Artavia Ford a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, din nou în double-double cu 17 recuperări. Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Fleșer 11 puncte (3x3, 5 recuperări), B. Fota 8 puncte, Kilin 7, Uiuiu 5, Neagu 3 și Stoica 2 puncte.

Alina Podar (3x3) și Bernice Mosby au fost cele mai bune marcatoare ale gazdelor cu câte 15 puncte, plus 6 și 7 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Miljkovic 12 puncte (5 recuperări), Stoiedin 8 puncte, Olah 6, Gladkova 5, Pop 3, Popescu 2 și Huțanu 2 puncte.

CSM Satu Mare încheie turul cu victorii pe linie și revine pe primul loc în grupa Vest cu 10 puncte. Alb-roșiile sunt la egalitate cu ACS KSE Târgu Secuiesc, care are un meci în plus, dar au avantajul rezultatului direct. Universitatea Cluj-Napoca ajunge la 3 victorii și 2 înfrângeri și este pe trei cu 8 puncte, la egalitate cu FCC Baschet Arad, dar cu rezultatul direct de partea sa.

Prima etapă a returului este programată în 30 noiembrie. Universitatea Cluj-Napoca va juca la CSU Rookies Oradea, iar CSM Satu Mare va merge la FCC Baschet Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!