Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare se impune împotriva lui FCC Baschet UAV Arad în turul sferturilor de finală

CSM Satu Mare se impune împotriva lui FCC Baschet UAV Arad în turul sferturilor de finală

CSM Satu Mare se află în avantaj după manșa tur a sferturilor Cupei României, vicecampioana României impunându-se cu 71-64 în fața lui FCC Baschet UAV Arad într-o partidă jucată miercuri (29.12) la Timișoara.

Arădencele au avut un prim 5 alcătuit din Hadzovic, Keys, Ghiță, Manea și Vitulova, iar vizitatoarele au replicat cu Dzombeta, Fodor, Cucu, Vuckovic și Kostowicz.

Începutul meciului a fost echilibrat, gazdele conducând prima dată (4-2), de unde Satu Mare a egalat și s-a dus în față la 7-6, după trei libere transformate de Fodor. Kostowicz a prelungit run-ul oaspetelor la 7-2, momentele bune fiind oprite de Manea și Keys, cea din urmă cu tripla pentru 11-9. Vicecampioana României a egalat situația la 13-13, în ultimele 35 de secunde ale sfertului inaugural punctele fiind aduse doar de gazde, prin Hadzovic și Ghiță, scor 18-13.

Keys a răspuns cu cinci puncte la rând coșului înscris de Vuckovic în debutul sfertului al doilea (23-15), sportiva din Statele Unite continuându-și seria de reușite până la 28-20, când a scuturat plasa de la distanță, ulterior Ghiță fiind cea care a punctat pentru +10 în favoarea Aradului, scor 30-20. CSM Satu Mare a venit la două posesii în urmă după acțiunile finalizate de Vuckovic (30-24), banca tehnică arădeană solicitând time-out la jumătatea sfertului, Andreona Keys întrerupând minutele fără coș ale Aradului cu două libere transformate (32-24). Marta Fodor a ținut-o pe Satu Mare la cinci puncte în spate (34-29), iar apoi Taylor a scăzut ecartul la patru lungimi, scorul pauzei stabilindu-l Akathiotou, 38-31, oaspetele rătând ultimele două încercări.

FCC Baschet UAV Arad a aruncat mai bine în prima repriză (40-34%), iar CSM Satu Mare a adunat mai multe recuperări (24-17), la capitolul assist-urilor fiind egalitate între echipe. Oaspetele au pus pe tabelă 18 puncte din paint în primele două sferturi, perioadă în care s-a remarcat Andreona Keys, cu 17 puncte în dreptul numelui ei (4/7 din acțiune, 7/7 de la libere).

Tripla lui Fodor a deschis repriza a doua, Satu Mare apropiindu-se la 38-37 după perechea împărțită de libere din partea lui Kostowicz și un coș din acțiune semnat de pivotul american. Hadzovic a încasat un fault antisportiv din care oaspetele au preluat conducerea și Taylor a prelungit run-ul la 10-0, tabela indicând 41-38 pentru Satu Mare. Keys a marcat primul punct pentru Arad în sfertul al treilea (41-39), moment urmat de șapte puncte la rând pentru vizitatoare, care s-au desprins la 48-39, Akathiotou forțându-l pe antrenorul sătmărencelor să ceară time-out la 48-44 după o aruncare de 3 puncte. Mîrne Nagy a scăzut diferența la 51-49 în favoarea lui CSM Satu Mare prin perechea precisă de la libere, Keys ratând ultima aruncare a sfertului și scorul s-a menținut la intrarea în ultimul parțial.

Trei posesii pierdute au deschis sfertul al patrulea, apoi Vuckovic și Mîrne Nagy ratând din acțiune, Moore semnând prima reușită a parțialului (53-49). Keys a răspuns cu o triplă și Aradul venea la 53-52, fază după care CSM Satu Mare a marcat șapte puncte la rând și avantajul a urcat la 60-52, Akathiotou oprind seria sătmărencelor (60-55). Fodor a punctat de la distanță și oaspetele mergeau la 64-57, avantaj pe care Hadzovic l-a redus până la 66-62, Kostowicz urcând diferența la 68-62 prin cele două aruncări libere transformate. Taylor a replicat punctelor aduse de Mîrne Nagy cu un coș din acțiune (70-64), scorul final fiind stablit de Dzombeta, care a transformat o liberă din două, 71-64.

Returul se dispută la Satu Mare pe 5 ianuarie, ardelencele pierzând ultima dată pe teren propriu în luna mai, în cadrul finalei Ligii Naționale din stagiunea 2020-21.

Marta Fodor s-a remarcat din tabăra învingătoarelor, cu 22 de puncte (5/8 de la distanță), 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, fiind urmată de Stephanie Kostowicz (12 puncte, 7 recuperări) și duo-ul Katarina Vuckovic-Sparkle Taylor (ambele 10 puncte), sârboaica adunând și 12 recuperări. Andreona Keys a bifat un season high, cu 29 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții pentru Arad, doar Veatriki Akathiotou fiind de asemenea în double figures (11 puncte, 6 recuperări).

*foto: Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!