Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia deschid Final 4-ul Ligii Europei Centrale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.03.2018

Prima semifinală de la Final 4-ul Ligii Europei Centrale se joacă sâmbătă, de la ora 16:30, la Brașov. CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia luptă pentru primul loc în finală.

Va fi al 4-lea joc oficial între cele două echipe în acest sezon, după cele două din campionat și cel de la Final 8-ul Cupei României. În Liga Națională fiecare echipă s-a impus pe propriul teren. A fost 79-63 la Satu Mare în etapa a 2-a, iar returul le-a revenit alb-albastrelor cu 85-81.

Ultima întâlnire între cele două formații s-a consemnat la turneul final al Cupei României, acum o săptămână. Sătmărencele se impuneau cu 69-59 în fața unei formații cu o rotație foarte scurtă, după ce a rămas fără Omerbasic și Radovic. Între timp echipa condusă de Manuel Rodriguez le-a adus pe Plăvițu și Arsenic. Meciul de la Sfântu Gheorghe a fost al 28-lea direct în competițiile interne. A fost a 15-a victorie pentru CSM Satu Mare, iar CSU Alba Iulia are 13 succese.

Dacă pentru CSU va fi al doilea meci la rând cu sătmărencele, elevele lui Marius Dobă au ajuns în finala Cupei României, pe care au pierdut-o la 14 puncte în fața gazdelor. CSM a depus memoriu, atacând folosirea a patru europence de către campioană.

De menționat că în Liga Europei Centrale echipele pot să folosească 5 jucătoare străine în același timp pe teren, astfel că meciurile vor fi puțin diferite față de cele din competițiile interne, unde există reguli care obligă folosirea jucătoarelor autohtone.

Sătmărencele au câștigat grupa B cu maximum de puncte. Cinci victorii au fost obținute pe teren, iar a 6-a a venit după ce meciul de acasă cu SBS Ostrava a fost mutat de două ori, iar la final, formația cehă nu a mai fost interesată de o deplasare în România la mijlocul lunii trecute, înainte de turneul final al cupei.

CSU Alba Iulia a fost pe doi în grupa A, cu 9 puncte, la două de liderul Olimpia CSU Brașov. CSU a fost la egalitate cu Zabiny Brno, dar ardelencele au luat fața adversarelor grație victoriei la 19 puncte de pe propriul teren.

CSM Satu Mare a revenit în acest sezon în Liga Europei Centrale după 6 ani. A mai jucat de două ori în această competiție. În 2010 era prima formație  din România care se califica la Final 4-ul competiției regionale, terminând pe locul 4. În 2012 au urcat o poziție, după o semifinală pierdută cu scandal, cu ICIM Arad.

CSU Alba Iulia a jucat finala în trei ediții consecutive. De două ori a câștigat trofeul, în 2014 și 2016, iar o dată a pierdut finala cu ICIM Arad, în 2015. În sezonul trecut CSU a evoluat în Liga 1, astfel că nu a participat în competiția euro-regională. Alb-albastrele sunt singurele prezente la turneul final de la Brașov care și-au trecut în palmares trofeul, de ambele dăți fiind conduse de sârbul Miroslav Popov.

Meciul dintre CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia se joacă sâmbătă, de la ora 16:30, la sala D.P. Colibași.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!