Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad încep campionatul la fel ca anul trecut, pe terenul vicecampioanei

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad încep campionatul la fel ca anul trecut, pe terenul vicecampioanei

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad dispută astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci al primei etape din grupa Vest din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două formații încep campionatul la fel ca în stagiunea precedentă, cu un duel pe terenul sătmărencelor. Ambele echipe au făcut schimbări pe banca tehnică în acest an, având multe nume noi în lot.

Ocupantele locurilor 2 și 3 în ediția precedentă a LNBF sunt ultimele echipe care își încep meciurile oficiale în noul campionat, în timp ce în grupa cealaltă sunt echipe care au disputat deja trei partide. Jocul a fost decalat cu o zi față de celelalte două din grupa Vest pentru că formația sătmăreană și-a dorit să se bazeze și pe Alina Podar, care s-a întors recent din China unde a evoluat la mondialul 3x3 U23.

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad se întâlnesc în prima rundă din campionat pentru al doilea an la rând. În stagiunea precedentă jocul din etapa 1 între cele două echipe se disputa în 6 octombrie, iar sătmărencele se distanțau în repriza secundă, pentru o victorie cu 74-59. Returul din prima fază a sezonului regulat s-a disputat în luna decembrie și tot sătmărencele s-au impus, cu 66-52. În faza a doua cele două formații și-au împărțit succesele, câștigând pe propriul teren. La Satu Mare scorul a fost 78-62, iar la Arad, 70-65. Alb-roșiile au o serie de 3 victorii pe teren propriu contra galben-albastrelor. Ultimul succes arădean la sala LPS s-a înregistrat în aprilie 2017, scor 68-82.

Ambele echipe au schimbat antrenorul în timpul stagiunii precedente. Miguel Lopez a mers în locul lui Marius Dobă la CSM, în luna noiembrie, iar arădencele și-au schimbat antrenorul la începutul lunii februarie, când Miljan Medvedj și-a dat demisia și a fost înlocuit de Bogdan Bulj.

În această vară au fost din nou schimbări pe băncile ocupantelor podiumului de sezonul trecut. CSM Satu Mare și-a dorit continuarea colaborării cu spaniolul Lopez, dar acesta a anunțat spre finalul verii că va rămâne în China unde a primit un contract foarte bun, pe trei ani, pentru a fi asistentul unui compatriot. Locul său a fost luat de muntenegreanul Goran Boskovic. Și Bogdan Bulj a lăsat FCC Baschet Arad pentru China, iar postul său a fost preluat de un alt sârb, Dejan Mudresa, după ce clubul a avut în vedere și alte nume. Sunt și secunzi noi pe băncile combatantelor de diseară, cu Volha Tămîrgeanu la Satu Mare și Cristian Bondor la Arad.

În ceea ce privește lotul, ambele echipe au păstrat câteva jucătoare din stagiunea precedentă și au adus trei straniere noi și alte câteva românce. CSM Satu Mare a continuat colaborarea cu Brittany Denson, Andrea Olah (Orosz), Andreea Huțanu, Adina Pop și Anamaria Kadar. Vicecampioana s-a întărit mult la jucătoarele U23, capitol la care a suferit în stagiunea precedentă. Pe lângă Kadar au venit Alina Podar, Carla Popescu și Anisia Croitoru. S-au mai alăturat alb-roșiilor: Flavia Ferenczi, Adina Stoiedin, Renata Szmutku, Maja Miljkovic, Julia Gladkova și Bernice Mosby.

Și FCC Baschet Arad a schimbat trei din cele patru straniere cu care încheia sezonul precedent. Doar Brankica Hadzovic a rămas dintre acestea, iar româncele care continuă alături de galben albastre sunt Marta Fodor, Dora Ardelean, Anamaria Ciotir, Adela Mercea și tinerele Rita Bartok și Alexandra Rotariu. S-au alăturat echipei Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Yanina Inkina, Veatrici Akathiotou (are și cetățenie română) și jucătoarele U23 Alina Pop și Larisa Neagu.

Cele două echipe au optat pentru mai multe meciuri de pregătire în străinătate în toamnă. Shanghai Swordfish a fost adversarul comun pe care l-au avut în presezon. Alb-roșiile au jucat de două ori cu formația Marinei Maljkovic și s-au impus cu 83-70 și 70-65. Între cele două partide, chinezoaicele au pierdut cu FCC Baschet Arad, 54-65. Sătmărencele n-au avut vreun amical pe propriul teren, în timp ce arădencele au disputat o singură partidă acasă în presezon.

Partida dintre CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad se dispută în această seară, de la ora 18:00, la sala LPS. Vor arbitra Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Mate Stretea, supervizați de Viorel Constantinescu. Pe lângă cele două echipe, în grupa Vest mai sunt Universitatea Cluj, ACS KSE Târgu Secuiesc, BC Sirius Târgu Mureș și CSU Rookies Oradea. Primele trei clasate avansează în grupa A în faza următoare a sezonului regulat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!