Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare și FCC Baschet UAV Arad se luptă pentru un loc în Final Four

CSM Satu Mare și FCC Baschet UAV Arad se luptă pentru un loc în Final Four

Derby-ul sferturilor din Cupa României la baschet feminin se joacă pe 5 ianuarie, CSM Satu Mare fiind în avantaj după manșa tur cu FCC Baschet UAV Arad.

Sătmărencele s-au impus cu 71-64 la Timișoara, unde s-a jucat primul meci, după unele probleme apărute la acoperișul Polivalentei arădene în orele dinaintea disputei. Atunci, vicecampioana României a prins un run de 17-1 în prima parte a sfertului al treilea, prin care s-a întors situația de pe tabelă.

Fetele pregătite de Miguel Lopez au adunat 52 de recuperări în tur și 19 assist-uri, iar la aruncările din interiorul arcului de cerc au stat mai bine decât arădencele (44%). CSM Satu Mare a marcat în total 32 de puncte din paint, iar 52 din cele 71 în total au venit de la titulare.

Marta Fodor a terminat cu un record personal de puncte marcate în Cupa României, 22, în tur. Jucătoarea celor de la CSM Satu Mare a ieșit în evidență din tabăra ardeleană, cu 5/8 de la distanță respectiv 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Alte trei sportive au fost în double figures de la învingătoare, cu Katarina Vuckovic ajungând la double-double (10 puncte, 12 recuperări).

Principala marcatoare a venit de la Arad, Andreona Keys marcând 29 de puncte, cu 4/8 din spatele arcului de cerc. Pe lângă reușitele din acțiune, și-a trecut în cont 8 recuperări (6 defensive) și 5 pase decisive, plus 3 intercepții. Veatriki Akathiotou a strâns 11 puncte, dar cu 4/14 din acțiune, și 6 recuperări (5 defensive).

Va fi al treilea duel din acest sezon între Satu Mare și Arad, formațiile împărțindu-și victoriile până acum. Pentru formația alb-roșie ar fi a doua calificare consecutivă în Final Four, iar galben-albastrele s-ar întoarce în semifinale, dacă recuperează deficitul acumulat în tur, după ce anul trecut au lipsit din penultimul act.

Disputa din Sala LPS Satu Mare începe la ora 18.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FCC Baschet UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!