Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște a bifat a cincea victorie în LNBF

CSM Târgoviște a bifat a cincea victorie în LNBF

CSM Târgoviște a câștigat primul meci al etapei a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, 61-58, miercuri (09.02) pe teren propriu împotriva lui CSM Alexandria.

Gazdele au început în formula Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru și Irimia, iar Alexandria a replicat prin Burcică Mihai, Pana, Mazilu, Petrova și Lara Ackerman.

Formația dâmbovițeană a condus cu 8-2 în primele trei minute, Lara Ackerman reușind să apropie echipa vizitatoare la 10-8, dar CSM Târgoviște a mers la două posesii în față și s-a impus în sfertul inaugural cu 14-10. Cu un three-point play semnat de Irimia, gazdele au reușit desprinderea la 19-12, pentru ca aproape de pauză să se restabilească egalitatea, 24-24.

Ancuța Stoenescu a scuturat plasa de la distanță și Târgoviște prelua conducerea iar, 27-24, CSM Alexandria revenind înaintea terminării sfertului. Crăciunescu și-a împărțit perechea de libere și la cabine s-a intrat cu scor egal, 27-27.

Vizitatoarele au preluat conducerea la 36-33, prin tripla aceleiași Crăciunescu, iar Petrova a pus încă două puncte în plus pentru Alexandria. Gabriela Irimia a restabilit în primă fază egalitatea, iar prin cea de-a doua aruncare precisă de la linia de fault s-a făcut 41-40. Sfertul al treilea s-a terminat cu Târgoviște la conducere, 47-42.

O diferență constantă de cel mult două posesii s-a format între echipe în ultimul sfert (53-48), triplele lui Pana și Mazilu ajutând Alexandria să preia conducerea, 57-56. Irimia a răspuns din interiorul arcului de cerc, Pana împărțindu-și liberele și Dobă a pus ultimele puncte ale partidei pe tabelă, de la distanță (61-58). Vizitatoarele n-au apucat să arunce înaintea expirării timpului de atac și duelul s-a terminat cu victoria celor de la CSM Târgoviște.

Dâmbovițencele ajung la 5-10 bilanț, iar Alexandria coboară la 11-5.

Gabriela Irimia a contribuit cu 17 puncte și 10 recuperări la succesul obținut de CSM Târgoviște, iar Alexis Pana a replicat tot cu 17 puncte pentru oaspete.

*foto: Facebook CSM Târgoviște

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!