Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște are nevoie de victorii în ultimele trei etape pentru a se califica

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.01.2013

CSM Târgoviște are o șansă mare de calificare în faza următoare a Euroligii feminine. Aflată la prima participare în această competiție campioana în exercițiu a României ar putea să avanseze în optimile de finală.

Pentru a izbuti o astfel de performanță echipa antrenată în acest moment de către Florin Nini, cel care a cucerit titlul național pentru gruparea dâmbovițeană în sezonul 2011/12, are nevoie de o victorie (indiferent de diferență) în etapa a 12-a din sezonul regulat.

Miercuri (23.01), la Târgoviște va veni Uniqa Euroleasing Sopron din Ungaria. Formația din Târgoviște are 3-6 la general, iar Sopron este la 2-8 în acest moment. Un succes, chiar și la limită, ar lămuri în proporții mari soarta locului 5 în grupă, însă nu și a calificării.

Miza este locul 5 în Grupa B, una în care Schio, Fenerbahce, Kosice și Nadezhda sunt imposibil de ajuns din urmă pentru celelalte trei componente ale grupei. 

În eventualitatea unui succes în etapa a 12-a, CSM Târgoviște nu ar mai putea fi depășită în ierarhia finală a grupei de către Sopron. În tur, româncele au învins în țara vecină cu scorul de 87-82.

În cazul unui succes cu Sopron, Târgoviște ar ajunge la patru victorii și ar putea fi egalată de Arras (ultima clasată în acest moment), dacă franțuzoaicele obțin trei victorii din tot atâtea meciuri rămase de disputat. În tur, CSM-ul a învins pe Arras cu scorul de 72-64. Așadar, cu o victorie în fața lui Sopron Târgoviștea și-ar permite o înfrângere la cel mult șapte puncte în Franța pentru a nu mai depinde de alte rezultate pentru a termina pe locul 5.

Așadar, în acest moment șansele matematice surâd lui CSM Târgoviște. Însă, este neapărată nevoie de o victorie în fața lui Sopron. În afara jocurilor cu Sopron (acasă) și Arras (deplasare), echipa din Târgoviște mai primește vizita lui Good Angels Kosice, în ultima etapă din sezonul regulat, pe 6 februarie.

Problema este că locul 5 nu se califică direct. În sezonul regulat sunt trei grupe de câte șapte echipe. Doar două dintre cele trei locuri 5 vor avansa în optimile de finală. Iar în acest moment locul 5 din Grupa B, a Târgoviștei, are cele mai puține victorii la activ. Locurile 5 din Grupele A și C au câte patru victorii la activ. Este vorba despre Gyor și Mondeville. De aici rezultă că o eventuală victorie cu Sopron nu este suficientă pentru calificare. Meciurile cu Arras și Kosice sunt de asemenea foarte importante.

1 comentariu la aceasta stire:
  • iahimxela :

    Mai calculati o data!
    Nu cumva se califica toate echipele de pe locurile 5? Pai Ekaterinburg joaca direct in faza a treia si asta inseamna ca mai este nevoie de inca 14 echipe care sa joace in faza a doua. Ca sa fiu clar, in Final Eight ajung, asa cum spune si titulatura, 8 echipe. Una e organizatoarea Ekaterinburg, iar celelalte 7 vin din meciurile fazei a IIa. Pentru a se califica 7 este nevoie de 14 formatii in turul 2 dupa cum urmeaza: Locurile 1,2,3,4,5 din grupa A. Locurile 1,2,3,4,5 din grupa B si locurile 2,3,4,5 din grupa C pentru ca Ekaterinburg sare etapa a II . 5 din grupa A + 5 din grupa B + 4 din grupa C = 14 echipe. Qed!!

    cu 11 ani în urmă (18.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!