Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște debutează cu o victorie în fața Agronomiei în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște debutează cu o victorie în fața Agronomiei în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște și CS Agronomia București au disputat în această seară restanța din etapa a 2-a a grupei Est din LNBF. Dâmbovițencele s-au impus cu 73-47, pe sferturi: 22-13, 25-11, 6-11, 20-12. Pentru CSM Târgoviște a fost debutul oficial în noul sezon, în timp ce bucureștencele erau la al doilea meci în acest campionat. Ambele formații au în componență doar românce. Gabriela Irimia a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte pentru învingătoare.

CSM Târgoviște și-a amânat meciul din prima rundă, astfel că întâlnirea cu Agronomia București a fost prima oficială din acest sezon. Reamintim că trupa pregătită de Cătălin Tănase nu are voie să legitimeze straniere în acest sezon, până nu rezolvă problema cu datoriile din trecut. În aceste condiții fosta campioană a făcut un mix de jucătoare experimentate cu fete foarte tinere, după ce în vară au plecat multe jucătoare de la echipă. De partea cealaltă, Agronomia București a făcut puține schimbări în această vară, aducând două jucătoare trecute și pe la dâmbovițence. Formația din capitală se afla la al doilea joc oficial, după ce în runda inaugurală trecea acasă de Rapid cu 79-57.

CSM Târgoviște a început meciul restant din etapa a doua cu Evelina Petrof (U23), Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia și Ancuța Stoenescu. CS Agronomia București le-a avut în primul 5 pe Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu, Alexandra Chițanu, Anca Șipoș și Maria Militaru.

Stoenescu a deschis scorul cu o reușită de la distanță și Chivu a făcut 5-0, de la linia de fault. Șipoș a înscris primele puncte ale oaspetelor după un minut și jumătate, iar Militaru și Chițanu le-au dus pe alb-verzi la conducere, 5-6. Liberele lui Irimia și Toma și tripla lui Stoenescu le-au readus pe dâmbovițence la conducere, 12-6. Gazdele s-au dus la 10 puncte în față, dar bucureștencele au înjumătățit diferența. Agronomia a avut aproape trei minute fără coș în finalul sfertului și CSM-ul și-a mărit ecartul. La prima pauză scorul a fost 22-13.

După un început echilibrat în sfertul secund, Irimia a înscris 6 puncte la rând și a dus scorul la 30-16. Diferența a continuat să crească și în a doua parte a sfertului doi, iar dâmbovițencele s-au dus la peste 20 de puncte în față. La jumătatea partidei tabela arăta 47-24.

Repriza a doua a început cu patru minute în care nu s-a înscris deloc, oprite de liberele transformate de Irimia. Chițanu marca primele puncte ale bucureștencelor în sfertul trei după trecerea în a doua parte a acestuia. S-a marcat destul de puțin în următoarele minute, iar Toma a dus ecartul la +26. CSM Târgoviște n-a găsit drumul spre coș în ultimele trei minute ale sfertului. Chițanu a înscris șase puncte la rând și Vilcinschi a stabilit scorul ultimei pauze, 53-35, după singura perioadă de joc adjudecată de oaspete.

Agronomia s-a apropiat la 15 puncte în prima parte a sfertului patru, dar elevele lui Cătălin Tănase s-au dus din nou la 20 de lungimi în față. Ambii antrenori au oferit minute și tinerelor de pe bancă. Scorul final a fost 73-47 și CSM Târgoviște debutează în noua ediție a LNBF cu o victorie clară. CS Agronomia București suferă prima înfrângere în acest campionat, după succesul din prima rundă.

Gazdele au fost mult mai bune la recuperare, cu 63 de mingi prinse la panou față de 40. Dâmbovițencele au marcat 32 de puncte pe contraatac, față de 9. Gazdele au fost mai bune atât la șuturile din semicerc (19 reușite față de 16), cât și la triple (6-2) și libere (17-9). Oaspetele au stat mai bine la puncte înscrise după greșeli adverse, 21 față de 9.

Gabriela Irimia a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, în double-double cu 13 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 11 puncte (3x3), Chivu 11 puncte (6 assist-uri), Ghiță 7 puncte (9 recuperări), Toma 6 puncte (12 recuperări), Petrof 3 puncte (5 recuperări), Moraru 3 puncte și Robotin Auier 3.

Anca Șipoș a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 14 puncte, plus 5 recuperări. Pentru Agronomia București au mai înscris: Chițanu 12 puncte (6 recuperări), Vilcinschi 10 puncte (8 recuperări), Militaru 4 puncte, Chelariu 2 puncte (13 recuperări), Plăvițu 2 puncte, Țînțar 2 și Cristea 1 punct.

Pentru Agronomia urmează o nouă partidă în deplasare, mergând sâmbătă la Alexandria în etapa a 4-a. CSM Târgoviște joacă în weekend acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

 *foto: CSM Târgoviște facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!