Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște, favorită în duelul cu Rapid

Marius Petri

Marius Petri
14.02.2014

Liga Națională de baschet feminin

Etapa a XIX-a

Sâmbătă, 15 februarie, ora 19:00

Sala Sporturilor Târgoviște 

15-3 Fișa meciului 5-13

Vicecampioanele sezonului trecut primesc vizita celor de la CS Rapid București sâmbătă, începând cu ora 19:00, pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgoviște. Meciul contează pentru etapa a XIX-a din Liga Națională de baschet feminin și reprezintă confruntarea cu numărul 20 dintre cele două echipe.

CSM Târgoviște începe această etapă de pe a doua treaptă a podiumului, contabilizând 33 de puncte în urma celor 15 victorii și 3 înfrângeri acumulate până acum. Fetele antrenate de Dan Fleșeriu vin după o serie de 3 partide consecutive câștigate și au prima șansă în fața echipei bucureștene. Dâmbovițencele au un moral foarte bun în special după victoria din “Derby-ul României” contra celor de la ICIM Arad, scor 79-74. Totodată, echipa gazdă se bazează și pe aportul lui Chrissy Givens, MVP-ul sezonului trecut al Ligii Naționale, care a redebutat chiar împotriva fostei sale echipe.

Cu un bilanț de 5 succese și 13 eșecuri, rapidistele se clasează pe locul 11 în campionat, cu 23 de puncte. Baschetbalistele pregătite de Dan Militaru nu au mai câștigat de 3 partide și speră să producă surpriza sâmbătă seara, o victorie aducându-le din nou în carți pentru play-off. Principala armă a formației din Capitală rămâne Florina Gabriela Diaconu, care are o medie de 20.2 puncte înscrise în fiecare meci, cea mai ridicată a unei baschetbaliste autohtone din acest sezon.

Statistica preconizeză o victorie clară a gazdelor, acestea conducând cu 17-2 în duelurile directe.  De asemenea, târgoviștencele au procentaje net superioare la toate capitolele în acest sezon, exceptând aruncările libere. Un alt avantaj al vicecampioanelor este faptul că au în lot mai multe baschetbaliste de mare valoare, cum ar fi Porsche Poole, Lenita Sanford, Jenna Smith sau Chrissy Givens, în vreme ce rapidistele se bazează în principal pe Florina Diaconu.

Partida CSM Târgoviște – Rapid București va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Epure și Laurențiu Antoche, iar observator din partea FRBaschet va fi Gheorghiță Mădirjac.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!