Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște își duce seria la 6 succese consecutive în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște își duce seria la 6 succese consecutive în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște a ajuns la 6 victorii consecutive în grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin, după ce s-a impus în deplasare la Agronomia București. Scorul partidei din etapa a 9-a a fost 69-82, pe sferturi: 11-18, 17-22, 17-19, 24-23. Oaspetele au profitat de greșelile adverse, marcând 35 de puncte după turnovers față de 13. Formația bucureșteană ajunge la 4 înfrângeri la rând.

Agronomia București le-a avut în primul cinci pe Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu, Anca Șipoș, Maria Militaru și Jordan Hawkins. CSM Târgoviște a început cu Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Daiana Tănase.

Chelariu a deschis scorul, iar Stoenescu reușea prima triplă a meciului după două minute, ducându-le pe oaspete în față. Acestea nu au mai cedat conducerea până la final. Irimia și Chivu au dus scorul la 2-7 de la linia de fault. Bucureștencele s-au apropiat la două puncte, dar au avut două minute și jumătate fără coș și dâmbovițencele au profitat, Ghiță (cu cinci puncte) și Chivu au dus scorul la 7-16. A fost rândul CSM-ului să nu înscrie două minute, Hawkins și Șipoș și-au apropiat echipa la cinci lungimi, iar Irimia stabilea scorul primului sfert, 11-18.

Militaru a strâns ecartul la cinci puncte în debutul sfertului secund, dar Chivu l-a dublat cu cinci puncte la rând. Diferența s-a menținut între 5 și 10 puncte în următoarele minute, după care a urmat un run de 8 puncte al elevelor lui Cătălin Tănase, care se duceau la +16. Hawkins a mai redus ecartul pe final de repriză și la pauza mare tabela arăta 28-40.

Irimia a înscris prima după revenirea de la vestiare, cu o triplă, iar Șipoș a marcat primele puncte ale echipei sale în repriza a doua, din semcierc. Oaspetele s-au distanțat la 18 puncte, 35-53 în minutul 26. Militaru a răspuns cu cinci puncte la rând și ecartul s-a menținut între 13 și 17 puncte în următoarele minute. S-a ratat mult în finalul sfertului și la ultima pauză tabela arăta 45-59.

Au fost destule ratări în debutul sfertului patru, Șipoș și Stoenescu reușind câte o triplă. Diferența s-a menținut între 12 și 14 puncte până în minutul 35, când Stoenescu a scuturat de două ori plasa de la distanță și a dus din nou ecartul la 18 puncte, 54-72. Șipoș a transformat liberele după un antisportiv, iar Raiciu a înscris cinci puncte la rând și le apropia pe gazde la 11 lungimi. Agronomia s-a apropiat până la 9 puncte după tripla lui Șipoș și coșul lui Hawkins după o recuperare ofensivă. Ghiță, Raiciu și Moraru (de la distanță) au pus ultimele puncte pe tabelă și scorul final a fost 69-82.

28-13 a fost scorul la turnovers și 13-35 la puncte înscrise în urma greșelilor adverse. Oaspetele au încheiat partida cu 22 de coșuri din semicerc, 9 triple și 11 libere transformate, în timp ce gazdele au avut 21 de reușite din semicerc, 6 de afară și 9 libere transformate. Bucureștencele au stat mult mai bine la recuperare, cu 57 de mingi prinse la panou față de 32.

Anca Șipoș a fost coșghetera partidei cu 19 puncte pentru învinse, în double-double cu 11 recuperări, dar și 12 turnovers. În double-double au mai încheiat și Jordan Hawkins (15 puncte, 19 recuperări) și tânăra Maria Militaru (13 puncte, 11 pase decisive). Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 9 puncte (10 recuperări), Raiciu 6 puncte, Plăvițu 5 și Plavnicheanu 2 puncte.

Alexandra Ghiță și Alina Chivu au fost cele mai bune marcatoare de la învingătoare cu câte 18 puncte, tânărul pivot având și 6 recuperări, iar extrema, 6 intercepții. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 16 puncte (4x3), Irimia 15 puncte (7 recuperări, 5 pase decisive), Moraru 6 puncte, Tănase 6 puncte (5 assist-uri), Toma 2 puncte (2 recuperări) și Păun 1 punct.

Cu această victorie CSM Târgoviște urcă provizoriu pe primul loc în grupa Est, cu 15 puncte după 7 victorii și o înfrângere, având un punct în plus față de campioana Sepsi care joacă mâine. Agronomia București ajunge la 10 puncte după 2 victorii și 6 înfrângeri și este pe locul 5.

În etapa următoare, programată pentru 7 decembrie, CSM Târgoviște primește vizita Olimpiei CSU Brașov. Agronomia București stă în runda a 10-a, astfel că următorul meci în campionat îl va avea în etapa a 11-a, programată pentru 14 decembrie, când primește vizita celor de la CSM Alexandria. Vor fi două meciuri la rând între cele două echipe, după ce în 11 decembrie se vor întâlni în prima manșă din turul doi al cupei, la Alexandria

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!