Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște se impune în confruntarea cu CSM Satu Mare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.10.2012

67-64
6-0 STATISTICA 7-1

CSM Târgoviște a depășit pe CSM Satu Mare, scor 67-64, în derby-ul etapei a 6-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin - ediția 2012/13. Partida a avut loc în cursul serii de sâmbătă (20.10), la Sala Sporturilor din Târgoviște.

Echipa gazdă a marcat primul coș al partidei, însă sătmărencele s-au instalat la conducere pe fondul reușitelor semnate Andreea Orosz. Târgoviște egalează de mai multe ori, însă elevele lui Dan Fleșeriu nu sunt dispuse să cedeze inițiativa. Freeman și Whittington se evidențiază la finalizare, dar Miljkovic egalează din nou cu o aruncare de trei puncte la intrarea în ultimul minut al secvenței inaugurale. Ea este dublată de Robbins, sportivă care a stabilit scorul de 15-13 la capătul primelor zece minute de joc.

Lucas, MVP-ul rundei precedente în opinia TotalBaschet, înscrie de două ori în debutul sfertului al doilea pentru a aduce din nou avantajul în favoarea echipei sătmărene. Tânăra Ksenia Tikhonenko egalează, iar Milikovic, Mărginean și Tikhonenko măresc avantajul formației gazdă la cinci puncte în minutul 14. Din acest moment, spre deosebire de primul act, Târgoviște a avut inițiativa pe tabela de marcaj. Oaspetele încearcă, dar nu izbutesc să revină la conducere, coșul Babkinei mărind diferența la șapte puncte pentru gazde. Freeman transformă o liberă și duce scorul la 34-29, la jumătatea meciului.

Gabriela Mărginean aduce două reușite de moral formației gazdă, Târgoviștea desprinzându-se la zece puncte, scor 41-31 în minutul 23. Freeman și Whittington aduce câte un coș pentru Satu Mare, dar Tikhonenko răspunde. Urmează un parțial de 8-0 pentru echipa dâmbovițeană, cu reușite de la distanță, semnate Părău și Freeman. A fost o perioadă în care Târgoviște a schimbat mai multe jucătoare, însă fără niciun rezultat pozitiv pe tabela de marcaj. Sfertul se încheie cu o mulțime de greșeli în ambele sensuri, Ancuța Stoenescu dovedindu-se a fi diferența, cu un coș de trei puncte din serviciul lui Miljkovic. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 46-43 pentru gazde.

Novosel înscrie pentru trei puncte, dar Lucas răspunde cu două reușite din interiorul semicercului pentru a echilibra situația pe tabela de marcaj, scor 53-52, cu șapte minute înainte de final. Stoenescu se remarcă din nou cu o triplă, iar Robbins aduce cinci puncte pentru CSM Târgoviște, care mpresc diferența la nouă lungimi cu patru minute înainte de final.
Părău alimentează revenirea lui CSM Satu Mare. Ea înscrie de la distanță și apoi de la semidistanță, Drye înscrie de pe pivot, iar Freeman completează parțialul de 9-0 pentru a egala la 61 în penultimul minut de joc. Mărginean și Miljkovic marchează pentru gazde, dar Freeman reduce diferența la două punct cu o triplă. Aceeași Gabi Mărginean stabilește rezultatul final, scor 67-64 cu o aruncare liberă. De notat că Satu Mare a avut ultima posesie, însă nu a reușit să arunce la coș din cauza faptului că a fost sancționată cu greșeală ofensivă. Meciul s-a terminat astfel cu scorul de 67-64.

Remarcate
Târgoviște - Mărginean 17 puncte, 5 recuperări, Robbins 16 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive, Miljkovic 10 puncte.
Satu Mare - Freeman 18 puncte, 4 recuperări, Whittington 10 puncte, 6 recuperări, Părău 9 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive.

În urma acestui rezultat, Târgoviște are 6-0 la general, iar Satu Mare suferă primul eșec stagional, având acum 7-1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!