Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște se impune la 7 puncte în prima manșă cu FCC Baschet Arad, din Cupa României

CSM Târgoviște se impune la 7 puncte în prima manșă cu FCC Baschet Arad, din Cupa României

CSM Târgoviște s-a impus cu 60-53 în fața rivalei FCC Baschet Arad, pe sferturi: 21-10, 14-14, 10-12, 15-17, în  primul meci al dublei din Cupa României. Gazdele au început mult mai bine partida și s-au distanțat la 19 puncte în sfertul secund. Arădencele s-au apropiat la 3 lungimi la începutul sfertului patru, dar dâmbovițencele și-au mărit din nou ecartul. Hadzovic a fost coșghetera partidei, cu 17 puncte pentru învinse, în timp ce la CSM au fost trei jucătoare în double-digits.

CSM Târgoviște le-a avut în primul 5 pe Evelina Petrof, Alina Chivu, Larisa Toma, Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia. Reamintim că formația pregătită de Cătălin Tănase nu a putut să legitimeze straniere pentru acest sezon, până nu se rezolvă problema datoriilor din trecut. FCC Baschet Arad a răspuns cu Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic.

Jucătoarele U23 titulare, Petrof și Pop, au marcat primele două puncte ale celor două echipe. Au urmat mai mult de 6 minute fără coș pentru arădence, iar Irimia (prima care a înscris de afară), Chivu, Petrof și Toma au dus run-ul gazdelor la 15 puncte, 17-2 în minutul 8. Akathiotou a oprit seceta oaspetelor, de la linia de fault, Stoenescu transforma două libere și Neagu înscria prima triplă a vizitatoarelor, pentru 19-7 cu un minut și jumătate până la finalul sfertului. Chivu și Hadzovic (cu trei libere) au stabilit scorul primei pauze, 21-10.

Stoenescu a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund, iar Tănase mărea ecartul la 16 puncte. Problemele ofensive ale galben-albastrelor au continuat și în această perioadă de joc, Hadzovic marcând primele două puncte după mai mult de trei minute. Petrof a marcat din spatele semicercului și Stoenescu transforma alte două libere prin care punea ca mai mare diferență pe tabelă, de 19 puncte, 31-12 în minutul 15. A fost rândul dâmbovițencelor să aibă aproape trei minute fără coș. Hadzovic și Pop au înscris de la distanță și Akathiotou își apropia echipa la 11 puncte. În ultimele două minute ale sfertului au marcat doar Irimia și Karakasevic și la vestiare s-a mers cu scorul de 35-24.

Arădencele au început mai bine repriza secundă, Webb și Karakasevic strângând ecartul la șase lungimi, 35-29. Toma înscria primele puncte ale gazdelor în sfertul trei după trei minute, iar Irimia ducea din nou diferența la 10, de la linia de fault. Hadzovic a marcat din semicerc, dar Stoenescu și Chivu au răspuns cu triple și au dus scorul la 45-33. Au fost aproape trei minute la finalul perioadei de joc în care s-a înscris o singură dată, tripla lui Neagu. La ultima pauză tabela arăta 45-36.

Akathiotou și Hadzovic au marcat de afară în debutul sfertului patru și au redus diferența la trei puncte, 45-42. Stoenescu a răspuns cu o reușită de la distanță și a dublat ecartul. S-a înscris puțin în următoarele minute, iar gazdele s-au distanțat din nou la +10 pe mâna lui Tănase și Chivu, 56-46 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Fodor și-a apropiat echipa la 7 puncte și din nou finalul sfertului a fost plin de ratări. Doar Chivu și Webb au mai pus câte două puncte pe tabelă în ultimele trei minute și jumătate, iar scorul final a fost 60-53.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 17 puncte pentru învinse. De la FCC Baschet Arad au mai înscris: Akathiotou 9 puncte, Karakasevic 7 puncte (13 recuperări), Neagu 6 puncte, Fodor 5, Pop 5 și Webb 4 puncte.

Cele mai bune marcatoare de la CSM Târgoviște au marcat câte 13 puncte, Alina Chivu (plus 5 recuperări) și Ancuța Stoenescu (3x3). Pentru învingătoare au mai înscris: Irimia 12 puncte (6 recuperări), Toma 9 puncte (11 recuperări), Petrof 8 puncte și Tănase 5 puncte.

Dâmbovițencele au avut mai puține aruncări față de oaspete, dar un procentaj cu 10 unități mai bun, 38% (19/50) față de 28% (19/66). Gazdele au avut 11 reușite din semicerc, 8 triple și 14 libere transformate. Arădencele au încheiat partida cu 12 coșuri de două puncte, 7 de la distanță și 8 libere. 41-39 a fost scorul la recuperări, 16-13 la puncte pe contraatac, 22-18 la puncte din căciulă și 5-20 la puncte înscrise de rezerve.

Returul va fi peste o săptămână la Arad. În weekend cele două echipe joacă meciuri de campionat. FCC Baschet Arad merge sâmbătă la CSU Rookies Oradea, iar CSM Târgoviște joacă duminică la Rapid București.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!