Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște se impune la Alexandria și obține a 5-a victorie la rând în grupa Est din LNBF

CSM Târgoviște se impune la Alexandria și obține a 5-a victorie la rând în grupa Est din LNBF

Duelul dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște a încheiat etapa a 8-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Scorul a fost 40-57, pe sferturi: 10-18, 3-12, 13-16, 14-11. Gazdele au condus doar după primul coș, iar dâmbovițencele s-au distanțat până la 25 de puncte în sfertul trei și gazdele s-au apropiat la 12 în prima parte a sfertului patru. Pentru CSM Târgoviște a fost al 5-lea succes la rând în campionat. Ambele echipe au avut câte 5 marcatoare.

CSM Alexandria le-a trimis în formula de start pe Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu și Paloma Cucu. CSM Târgoviște a început meciul cu Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Daiana Tănase. Pentru dâmbovițence a fost primul meci după pauza de naționale, în timp ce teleormănencele au jucat în ultima etapă a turului.

Cucu a deschis scorul, dar au urmat patru minute fără coș pentru gazde. Oaspetele au profitat, iar Chivu, Irimia și Stoenescu (cu prima triplă) au făcut 2-9. Mihai a întrerupt seceta din atacul teleormănean, dar oaspetele s-au dus la +10 grație reușitelor de afară semnate de Stoenescu și Tănase. Mazilu și Voicu și-au trecut și ele în cont primele puncte și la prima pauză scorul era 10-18.

Sfertul secund a început cu foarte multe ratări. Irimia a înscris primele puncte în această perioadă de joc după patru minute, de la linia de fault. Chivu a pus alte cinci puncte pe tabelă și ducea scorul la 10-25. Crăciunescu a scuturat plasa de la distanță și a marcat primul și singurul coș al gazdelor în sfertul doi, după mai mult de șase minute scurse din acesta. Și dâmbovițencele au avut două minute în care nu au înscris, după care Stoenescu a reușit o nouă triplă și Tănase stabilea scorul la jumătatea partidei, 13-30 după ce nu s-a mai înscris în ultimul minut al reprizei.

Revenirea de la vestiare a adus o nouă distanțare a oaspetelor, Toma, Chivu și tripla lui Irimia ducând scorul la 13-37. Mazilu a marcat de afară primul coș al gazdelor în repriza a doua, după aproape patru minute. Voicu și Crăciunescu (de la distanță) le-au apropiat pe teleormănence la 21-39, dar Tănase și Stoenescu au dus ecartul la 25 de puncte. Și dâmbovițencele au avut aproape trei minute fără coș în finalul sfertului, în care Mazilu mai punea cinci puncte pe tabelă, care arăta 26-46 la ultima pauză.

A fost rândul formației din Târgoviște să nu găsească drumul spre coș în debutul sfertului patru. Cucu a înscris șase puncte la rând și Mihai își apropia echipa la 12 lungimi, 34-46 în minutul 34. Tănase transforma o liberă din două și punea punct secetei din atacul oaspetelor, la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Stoenescu scutura plasa de la distanță și Toma făcea 34-52 după ce gazdele au avut peste două minute fără punct, oprite de libera lui Mihai. Ecartul a oscilat între 17 și 19 puncte în următoarele minute. Irimia și Voicu au mai reușit câte o triplă și au stabilit scorul final, 40-57.

CSM Târvogiște a încheiat meciul cu 12 reușite din semicerc, 9 de afară și 6 libere transformate, în timp ce CSM Alexandria a avut 10 coșuri de două puncte, 5 triple și 5 libere. 39-47 a fost scorul la recuperări, 19-25 la mingi pierdute și 15-20 la puncte înscrise după turnovers.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (4x3, plus 5 recuperări). Gabriela Irimia a încheiat în double-double pentru învingătoare cu 12 puncte și 11 recuperări, plus 5 assist-uri, dar și 6 turnovers. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Tănase 13 puncte (6 turnovers), Chivu 11 puncte (5 recuperări, 6 intercepții) și Toma 6 puncte (10 recuperări).

Andreea Mazilu a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 12 puncte, iar Viorela Voicu a fost cea mai eficientă cu 7 puncte, 13 recuperări și 5 capace. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 8 puncte (5 intercepții), Mihai 7 puncte (10 recuperări, 8 turnovers) și Crăciunescu 6 puncte.

După acest rezultat CSM Târgoviște acumulează 13 puncte după 6 victorii și o înfrângere, în timp ce CSM Alexandria are 8 puncte după o victorie și 6 înfrângeri. Dâmbovițencele au o nouă deplasare în runda următoare, jucând sâmbătă de la 15:00 la Agronomia București. Teleormănencele stau în etapa a 9-a și vor merge la Phoenix Știința Constanța în etapa a 10-a, din 7 decembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!