Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște și CS Agronomia București se întâlnesc prima dată în LNBF în restanța din etapa a 2-a

CSM Târgoviște și CS Agronomia București se întâlnesc prima dată în LNBF în restanța din etapa a 2-a

CSM Târgoviște și CS Agronomia București dispută miercuri, de la ora 18, restanța din etapa a 2-a a grupei Est din LNBF. Pentru dâmbovițence va fi primul joc oficial al sezonului, în timp ce Agronomia a început campionatul cu o victorie, acum o săptămână. Ambele echipe au în lot doar jucătoare autohtone, CSM-ul fiind obligat să joace doar cu românce. Va fi prima dispută între cele două echipe în Liga Națională.

CS Municipal Târgoviște își începe miercuri jocurile oficiale din acest sezon. Formația dâmbovițeană continuă și în această stagiune în Liga Națională, dar cu o interdicție în plus, după ce nu a reușit nici în această vară să își rezolve problemele cu sancțiunile BAT. Clubul dâmbovițean nu are voie să legitimeze straniere deloc în acest sezon dacă nu își rezolvă problema datoriilor, după mai multe sezoane în care avea voie să transfere doar jucătoare care aveau cartea verde în țara noastră în momentul dictării sancțiunilor, acum 5 ani.

Cătălin Tănase a continuat alături de CSM Târgoviște (locul 5 în campionatul trecut) și pentru sezonul următor, acesta având promisiuni că problemele se vor rezolva în acest sezon. De la dâmbovițence au plecat câteva dintre românce (Laura Vaida, Carla Popescu, Ștefania Cătinean, Tunde Kilin, Teodora Neagu sau Denisa Vați). Au rămas la CSM și câteva jucătoare experimentate, ca Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Alina Chivu. Dintre jucătoarele U23 folosite anul trecut continuă Alexandra Ghiță și Daiana Tănase, alături de care vor fi și alte tinere. Printre noutăți se numără și Miruna Crâsnic, noul secund al CSM-ului și al naționalei de senioare a României.

CS Agronomia București a păstrat nucleul echipei și a început noul sezon cu o victorie clară acasă cu Rapidul. Alb-verzile au deschis partida cu un run de 12 puncte și au condus până la final, când s-au impus cu 79-57. Alexandra Chițanu a fost coșghetera acelui meci cu 31 de puncte, urmată de Anca Șipoș (19 puncte, 11 recuperări, 4 assist-uri) și Mihaela Chelariu (11 puncte, 13 recuperări). Șipoș s-a alăturat în vară bucureștencelor, după ce și-a trecut în palmares titlul și cupa alături de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. O altă noutate în lotul Agronomiei este Claudia Cristea, care a venit de la CSM Târgoviște.

Pentru elevele lui Milan Sokic este al doilea sezon în Liga Națională după ce în vara anului trecut Liga 1 a fost transformată în grupa a doua valorică a Ligii Naționale și de acolo au urcat două formații în play-off. Agronomia a fost pe locul 11 în ediția precedentă a LNBF.

Meciul de miercuri va fi primul între CSM Târgoviște și CS Agronomia București în Liga Națională. Cele două s-au mai întâlnit în Liga 1, ediția 2017-2018. Ambele dueluri le-au revenit elevelor lui Cătălin Tănase, cu 80-64 în deplasare și 74-57 pe propriul teren. În acel sezon erau și straniere la cele două echipe. Dâmbovițencele au jucat în eșalonul secund atunci după ce au câștigat cupa, optând pentru Liga 1 deși puteau juca și în LNBF. Și formația bucureșteană ar fi putut să joace în acel sezon în primul eșalon, după ce s-a clasat pe 3 la turneul de promovare și echipa de pe doi n-a vrut să meargă în LNBF. Dar și Agronomia a preferat tot liga a doua.

Partida din runda secundă a grupei Est din actuala ediție a Ligii Naționale a fost programată inițial la finalul săptămânii trecute, când s-au jucat celelalte două meciuri din etapa a 2-a. Jocul dintre CSM Târgoviște și CS Agronomia București a fost amânat pentru miercuri la cererea fostei campioane, care a avut câteva jucătoare la loturile naționale de 3x3. Dâmbovițencele ar fi trebuit să joace miercuri în deplasare cu Olimpia CSU Brașov. Acel meci a fost amânat, iar Agronomia este echipa care urma să stea în etapa a 3-a, astfel că cele două formații pot să dispute restanța la mijlocul acestei săptămâni.

Partida dintre CS Municipal Târgoviște și CS Agronomia București se dispută miercuri, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgoviște. Reamintim că cele două echipe sunt repartizate în grupa Est alături de campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Olimpia CSU Brașov, Phoenix Știința Constanța, Rapid București și CSM Alexandria. Primele trei clasate vor accede în grupa A în faza a doua a sezonului regulat.

*foto: zerofotbal.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii