Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște și CSM Alexandria dispută restanța din etapa 1 a grupei Est

CSM Târgoviște și CSM Alexandria dispută restanța din etapa 1 a grupei Est

CSM Târgoviște și CSM Alexandria dispută astăzi meciul restant din etapa 1 a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Va fi prima confruntare la nivel de senioare între CSM Târgoviște și această echipă din Alexandria. Cele două formații sunt despărțite de 4 puncte în clasament, cu teleormănencele având un meci mai puțin.

 

Jocul a fost amânat din 2 octombrie, când CSM Târgoviște avea absențe pentru participările la turneele de 3x3. Va fi prima confruntare directă între cele două echipe la nivelul Ligii Naționale, iar dâmbovițencele pornesc ca favorite, având mai multe jucătoare experimentate în lot și un parcurs mai bun până acum în campionat.

Elevele lui Cătălin Tănase vin după trei succese la rând în grupa Est, toate în deplasare (70-57 la Rapid București), 78-57 la Olimpia CSU Brașov și 76-55 la Phoenix Știința Constanța. Formația dâmbovițeană mai are o victorie (73-47 cu Agronomia București) și o înfrângere (53-81 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) pe teren propriu. CSM Târgoviște ocupă locul secund în grupa Est, cu 9 puncte.

CSM Alexandria este singura echipă cu doar patru partide în această grupă și ocupă locul 6 cu 5 puncte după o victorie și 3 înfrângeri. Tinerele teleormănence au câștigat prima partidă pe care au jucat-o în acest campionat, 69-58 acasă cu Phoenix Știința Constanța. Au urmat trei înfrângeri (49-56 acasă cu Agronomia București, 55-86 la Olimpia CSU Brașov și 49-114 acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe).

Ambele formații care se întâlnesc în această seară au doar românce în lot în acest sezon, dar din motive diferite. CSM Târgoviște a primit interdicție totală la a legitima straniere până nu își rezolvă problemele cu datoriile din trecut. CSM Alexandria nu se bucură de un buget important, astfel că a optat și în acest an să se bazeze pe campioanele de la U18, alături de care sunt doar două senioare, Mihaela Mihai și Viorela Voicu. De cealaltă parte, formația dâmbovițeană are cinci senioare în lot: veteranele Larisa Toma și Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Alina Chivu și Diana Moraru.

La amândouă echipele sunt trei jucătoare cu medie de puncte de cel puțin 10. Alina Chivu este cea mai bună marcatoare de la CSM Târgoviște cu 15,2 puncte pe meci în precedentele cinci partide. Gabriela Irimia o urmează cu 15 ppg, iar Ancuța Stoenescu are 14,6 ppg, plus 5,6 assist-uri. Larisa Toma este cea mai bună recuperatoare cu o medie de 9,8.

Mihaela Mihai este coșghetera formației pregătite de Mădălin Piperea, cu o medie de 16,3 puncte în patru partide, fiind și cea mai bună pasatoare cu 2,5 assist-uri pe meci. Viorela Voicu o urmează cu 10,5 ppg și este cea mai bună recuperatoare a echipei cu o medie de 9,5, iar tânăra Andreea Mazilu are 10 puncte pe partidă.

La nivel de senioare, cele două echipe au mai disputat partidele din primul tur al Cupei României, în a doua parte a lunii trecute. CSM Alexandria s-a calificat în faza a doua grație dublei victorii cu CSU Rookies Oradea, 67-52 în deplasare și 74-52 acasă. Teleormănencele vor juca în turul secund cu învingătoarea dintre Agronomia București și BC Sirius Târgu Mureș, returul fiind programat duminică și pleacă de la +15 pentru bucureștence. CSM Târgoviște a pierdut dubla confruntare cu FCC Baschet Arad în primul tur, după ce câștiga acasă cu 60-53, dar pierdea la o diferență mare în deplasare, 37-78.

Va fi prima confruntare directă între CSM Târgoviște și CSM Alexandria la senioare pentru că teleormănencele sunt abia la al doilea sezon de activitate cu această echipă. În stagiunea precedentă au fost în a doua grupă valorică din campionat, în timp ce dâmbovițencele erau în prima. Dar între cele două cluburi este o rivalitate din competițiile junioarelor, în combinație cu CSS-urile locale. În sezonul trecut CSS CSM Alexandria și CSS CSM Târgoviște disputau finala CN U18 și teleormănencele se impuneau cu 66-63.

CSM Târgoviște a avut 26 de dueluri în competițiile de senioare cu fosta prim-divizionară din Alexandria, din 2006 până în 2017, conform statisticilor de pe site-ul nostru. Dâmbovițencele s-au impus în 23 dintre aceste confruntări, iar CSBT Alexandria, în 3.

Meciul restant din runda 1, dintre CSM Târgoviște și CSM Alexandria, se dispută astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgoviște, deși inițial trebuia să aibă loc pe terenul teleormănencelor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!