Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște surclasează Rapidul pe teren propriu

Marius Petri

Marius Petri
15.02.2014

Liga Națională de baschet feminin

Etapa a XIX-a

99 - 51

Sala Sporturilor Târgoviște 

16-3 Fișa meciului 5-14

CSM Târgoviște și-a respectat statutul de favorită a partidei cu Rapid București și s-a impus cu 99-51 în partida din această seară, câștigând toate cele patru sferturi. Confruntarea s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Târgoviște și a contat pentru etapa a XIX-a din Liga Națională de baschet feminin.

Echipa oaspete are un debut mai bun de meci, conducând cu 7-2 după 3 minute de joc. Elevele lui Dan Fleșeriu reușesc să revină cu 15 puncte marcate consecutiv  și termină primul sfert cu un avantaj de 9 puncte, 19-10. Rapidul începe mai bine și a doua secvență, însă scenariul din primele 10 minute se repetă și gazdele practică un baschet mult mai eficient în minutele următoare. Astfel, vicecampioanele intră la vestiare cu un avans liniștitor de 18 puncte, tabela indicând 42-24.

După revenirea de la cabine, partida se desfășoară în aceeași manieră,  baschetbalistele de la CSM Târgoviște reușind perioade în care înscriu în faze consecutive. Ecartul față de echipa bucureșteană se mărește și ajunge la 31 de puncte la sfârșitul sfertului, după un parțial de 29-15. Ultima parte a confruntării pare doar o cursă în atingerea bornei 100 pentru dâmbovițence, însă scorul final este 99-51, după un sfert în care echipa alb-vișinie aproape nu a contat, marcând doar 12 puncte.

Chrissy Givens a fost principala marcatoare a vicecampioanelor, contribuind prin 21 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. De asemenea, evoluții foarte bune au fost înregistrate de Porsche Poole (19 puncte, 3 recuperări, 3 assist-uri),  Britney Jones (18 puncte, 2 pase decisive, o recuperare), Andreea Huțanu (17 puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri) și Lenita Sanford (13 puncte, 12 recuperări), singura baschetbalistă de pe teren care a terminat meciul în double-double.

Cea mai eficientă baschetbalistă a Rapidului din acest sezon, Florina Diaconu, s-a remarcat din nou prin cele 24 de puncte și 4 recuperări reușite, fiind cea mai bună marcatoare a acestui meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!