Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgu Mureș a obținut locul 9 la prima participare în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.04.2019

Formațiile care au rămas în afara play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Feminin au disputat în capitală ultimele lor partide din această ediție de campionat. CSM Târgu Mureș a obțiut locul 9 după trei victorii și o înfrângere la cele două turnee care au stabilit ordinea ultimelor cinci clasate. Echipele bucureștene au fost pe următoarele poziții, iar ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Alexandria au încheiat clasamentul. Ruxandra Chiș a reușit un triple-double în ultimul meci disputat de CSM Târgu Mureș în acest campionat, iar Florina Stănici (Diaconu) a fost la un assist de triple-double în ultimul joc al Rapidului. 

Sala Agronomia a găzduit miercuri și joi meciurile din cadrul celui de-al doilea turneu pentru locurile 9-13, după ce primul s-a disputat timp de trei zile la Târgu Mureș. Reamintim că cele cinci formații au pornit de la zero în grupa 9-13, fără să conteze rezultatele din primele două faze ale sezonului regulat. Rapid București obținuse pe teren punctajul pentru a urca în play-off, dar penalizarea de 5 puncte primită de bucureștence (și de ACS KSE Târgu Secuiesc) pentru lipsa echipei în competițiile de junioare (U14-U18) a deschis drumul celor de la CSU CSM Oradea spre play-off.

CSM Târgu Mureș și ACS KSE Târgu Secuiesc au deschis al doilea turneu din grupa 9-13 și victoria le-a revenit mureșencelor. Reamintim că formația nou-înființată din Târgu Mureș a câștigat Grupa Galbenă, dar n-a putut urca în play-off pentru că este la prima participare în campionat și are doar afiliere provizorie. Antrenorul CSM-ului, Ionel Brustur, le-a trimis în primul 5 pe Alina Pop, Antonia Radu, Bianca Voica, Kata Meszaros și Ruxandra Chiș. Ljubomir Kolarevic a răspuns cu Iringo Debreczi, Timea Czimbalmos, Orsolya Voloncs, Noemi Boloni și Ramona Danalache.

Scorul a fost 87-41 pentru CSM Târgu Mureș, pe sferturi: 18-13, 31-8, 24-6, 14-14. Ambele echipe au rămas fără straniera din lot înainte de faza finală a campionatului. CSM-ul a condus tot meciul și a avut un avans maxim de 48 de puncte. Bianca Voica a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, iar pentru învingătoare au urmat-o: Meszaros cu 15 puncte, Chiș cu 13 și Bobar cu 11. Ramona Danalache a fost principala marcatoare a covăsnencelor, cu 13 puncte, urmată de Holinka Miklos cu 10. Cu acest succes CSM Târgu Mureș își asigura poziția a 9-a.

Miercuri seara s-a disputat și duelul bucureștean dintre Agronomia și Rapid, încheiat cu scorul de 66-77, pe sferturi: 21-21, 6-19, 18-21, 21-16. Gazdele turneului au condus cu 6 puncte în startul partidei, după care alb-vișiniile au preluat conducerea și au avut un avans maxim de 19 puncte.

Florina Stănici (Diaconu) și-a încheiat evoluția în acest campionat cu o nouă prestație foarte bună. Fundașul a fost aproape de triple-double cu 30 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive. De la învingătoare au urmat-o Vlad cu 20 de puncte, Manea 11 puncte (în double-double cu 15 recuperări) și Burlakova cu 10. Mihaela Chelariu a fost cea mai eficientă de la învinse, în double-double cu 18 puncte și 16 recuperări. Vilcinschi a încheiat cu 19 puncte, iar Chițanu a fost aproape de double-double cu 17 puncte și 9 recuperări.

Ultima zi a confruntărilor din grupa 9-13 a adus duelul dintre formațiile nou-înființate, CSM Alexandria și CSM Târgu Mureș. Tinerele teleormănence s-au impus cu 76-69 (21-20, 11-13, 19-19, 25-17). A fost un joc disputat, cu 17 schimbări de lider și 5 egalități. S-a marcat mult de după semicerc, 13 triple pentru teleormănence și 10 pentru mureșence.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru CSM Alexandria, la care au urmat-o Crăciunescu (14 puncte), Mazilu (12) și Bota (11). Ruxandra Chiș a reușit un triple-double cu 18 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive, iar pentru mureșence au mai fost în double-digits Meszaros (20 de puncte) și Pop (13).

ACS KSE Târgu Secuiesc și Agronomia București au disputat ultimul meci al grupei 9-13. Scorul a fost 52-61 (12-16, 16-13, 7-18, 17-14). Au fost patru schimbări de lider și patru egalități, cu cea mai mare diferență de 18 puncte pentru bucureștence. Alexandra Chițanu a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 20 de puncte pentru învingătoare, urmată de Militaru (11 puncte) și Vilcinschi (10). Iringo Debreczi a încheiat în double-double cu 18 puncte și 12 recuperări pentru învinse, urmată de Danalache cu 11 puncte.

În clasamentul final al grupei 9-13, CSM Târgu Mureș și CS Rapid București au fost la egalitate pe primele două poziții, cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere. Le-a urmat CS Agronomia București cu 6 puncte (2/2), iar ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Alexandria au avut câte 5 puncte (1/3). Primele opt echipe continuă lupta din play-off.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!