Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgu Mureș obține a doua victorie în grupa B, după cel mai strâns meci al etapei intermediare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.10.2018

CS Municipal Târgu Mureș a obținut al doilea succes din tot atâtea partide pe care le-a jucat în grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Noua formație a trecut cu 62-53 acasă de ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 17-10, 18-23, 12-12, 17-12. Banca gazdelor a făcut diferența cu 34 de puncte, 15 de la Angel Robinson. Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte.

Astăzi a fost programată etapa a 3-a din grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. CSM Târgu Mureș a început partida în formula Meszaros, Voica, Maxim, Ignat și Radu. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Debreczi, Holinka Miklos, Boloni, Czimbalmos și Mobley. Radu a înscris prima, de după semcierc. Mobley și Holinka au dus scorul la 3-4. Au urmat mai mult de patru minute fără reușite pentru covăsnence, iar gazdele s-au distanțat la 12-4, după cinci puncte ale lui Feises. Danalache a oprit seceta din atacul oaspetelor și a strâns ecartul la patru puncte, iar Badi a reușit un 3-points-play cu care stabilea scorul la prima pauză, 17-10.

Mureșencele nu au marcat în primele două minute și jumătate ale sfertului secund, iar Mobley și-a apropiat echipa la patru lungimi. Maxim a răspuns cu o triplă, după time-out-ul CSM-ului. Plăvițu a reușit cinci puncte la rând și a mărit diferența la 9. Oaspetele au profitat de ratările gazdelor și au strâns ecartul la două puncte, 25-23 cu patru minute până la pauza mare. Radu și Voica și-au dus echipa la 30-25, dar elevele lui Ljubomir Kolarevic au răspuns cu un run de 8 puncte (triple Holinka și Mobley) și au preluat conducerea pentru prima dată, scor 30-33. A fost rândul oaspetelor să nu mai găsească drumul spre coș în ultimul minut și jumătate al sfertului, Robinson a înscris 5 puncte și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 35-33 pentru formația pregătită de Ionel Brustur.

La revenirea de la vestiare jocul a fost echilibrat, cu gazdele la conducere, între 1 și 5 puncte. Boloni a egalat cu o reușită de după semicerc, iar Radu a stabilit scorul ultimei pauze, 47-45. Maxim și Robinson au distanțat CSM-ul la 7 puncte când mai erau patru minute rămase din joc, iar Meszaros a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 9 puncte. Debreczi a marcat ultimele puncte, de la linia de fault. S-a încheiat 64-57 și CSM Târgu Mureș obține al doilea succes, după cel cu Rapidul. Pentru covăsnence este a doua înfrângere, după cea cu Phoenix Știința Constanța.

Gazdele au făcut diferența cu 9 reușite în plus din semicerc, în timp ce ACS KSE a avut un coș în plus de la distanță și cu 8 libere tranformate mai mult. Mureșencele au stat mai bine la recuperare, 42-35, dar au comis cu 10 turnover-uri mai mult.

Kayla Mobley a fost din nou în double-double pentru ACS KSE Târgu Secuiesc. Americanca a încheiat partida cu 26 de puncte, 13 recuperări și 5 capace, fiind integralistă. Pentru ACS KSE au mai înscris: Holinka Miklos 14 puncte (3x3), Boloni 7 puncte, Csurulya 4, Danalache 4 și Debreczi 2 puncte (plus 13 recuperări).

Angel Robinson a fost în double-double pentru gazde cu 15 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Meszaros 10 puncte, Radu 9 puncte (7 recuperări), Plăvițu 9 puncte, Feises 7, Maxim 6, Voica 5 și Badi 3 puncte.

Pentru CSM Târgu Mureș următoarea partidă va fi sâmbătă, de la ora 13, la Oradea. ACS KSE Târgu Secuiesc are amânat meciul din etapa următoare, cu CSM Alexandria, astfel că joacă următoarea partidă în deplasare la Rapid, pe 27 octombrie.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!