Stiri Cupa României Feminin

CSO Voluntari reacționează și se impune în meciul trei al semifinalei cu CSM Oradea

CSO Voluntari reacționează și se impune în meciul trei al semifinalei cu CSM Oradea

CSO Voluntari a reușit să prelungească seria cu CSM CSU Oradea, din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. După ce a pierdut ambele jocuri din fieful bihorenilor, echipa alb-albastră a câștigat meciul trei cu 96-78, în cursul serii de miercuri (01.05).

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Kodi Justice, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Tripla lui Allen a fost urmată de o liberă transformată de Tarolis, din două încercări, iar în curând scorul a devenit 10-1 în urma unui layup pe tranziție. Prima reușită din acțiune a orădenilor a venit cu ajutorul lui Nicolescu, însă Feazell a putut să păstreze un ecart de cel puțin trei posesii în favoarea lui CSO Voluntari și Justice a dus scorul la 16-6, moment în care a venit time-out-ul lui Cristian Achim. Pearson și Tarolis au contribuit la înjumătățirea handicapului, Nicoară și-a împărțit perechea de libere la 23-15 și Olah a înscris cu panoul pentru +10. Gotcher a fost precis pe o aruncare dificilă din spatele arcului de cerc la 27-23, Mitchell a răspuns din colțul terenului și tot el a închis primul sfert cu 34-25, în urma unui four-point play.

Procentajele celor două cluburi au scăzut ușor în debutul celui de-al doilea sfert, Polyak fiind cel care a refăcut diferența de două cifre la 37-27 și apoi gazdele au urcat la +12. Triplele lui Gaddy și Gotcher au ajutat Oradea să se apropie puțin, dar Feazell a reușit un dunk spectaculos în urma unei recuperări ofensive, în timp ce Odomes a dus scorul la 45-33. „Leii Roșii” au răspuns cu un parțial de 6-0 și Ainars Bagatskis a cerut time-out cu trei minute înaintea pauzei, însă perioada bună a vizitatorilor a continuat și Baciu a făcut 45-43. Tohătan a oprit run-ul orădenilor, iar pe finalul actului scorul a devenit 48-45.

Olah și-a făcut treaba pe ambele faze în debutul sfertului trei și a devenit al doilea jucător în double digits din lotul Voluntariului, în timp ce Pearson a ajuns și el la 11 puncte prin tripla cu care a redus diferența la 51-50. Nicolescu a egalat la 53, dar apoi Oradea a ratat pe atacuri consecutive și a irosit oportunități bune de a trece la conducere. Tarolis și Mitchell au trecut pe la linia de fault și Pearson a dus-o, în premieră, în avantaj pe CSM Oradea (57-58), moment urmat de un parțial de 8-0 pentru CSO Voluntari. Ilfovenii au reușit să încheie în avantaj și acest act, 70-60, după ce au primit un singur coș în ultimele patru minute.

Run-ul de 13-2 al gazdelor a fost oprit de Baciu, în timp ce Justice a răspuns cu un coș din spatele arcului de cerc și Tohătan a făcut 75-62. Mingea pierdută de Richard a dus la o acțiune colectivă între Justice și Polyak, iar Oradea a avut nevoie de un timp de odihnă când diferența a devenit din nou de 13 puncte în favoarea Voluntariului. Allen a dus scorul la 86-71 cu patru minute înainte de final, americanul fiind din nou precis de la distanță peste câteva zeci de secunde și diferența maximă a fost de 20 de lungimi. CSO Voluntari s-a impus în cele din urmă cu 96 la 78, astfel că seria va avea parte de un nou meci peste două zile.

Din cei șase jucători pe care Voluntari i-a avut în double figures, Trevon Allen s-a evidențiat cu 18 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 4/5 de la distanță, iar Alex Olah a contribuit cu 16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții.

În replică, Nijal Pearson a terminat cu 20 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 5 mingi pierdute, iar Cătălin Baciu, Toddrick Gotcher și Donatas Tarolis au avut câte 13 puncte.

Meciul patru va avea loc pe 3 mai, de la ora 19.00, tot la Voluntari. Confruntarea va putea fi urmărită pe Digisport 3 și Prima Sport 4.

*foto: Cătălin Soare / Facebook CSO Voluntari - Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Să fie bine să nu fie rău
    Inițial am zis după primele două sferturi ca Oradea dacă nu pica în sfertul 3 câștigă. Se pare ca Voluntariul pandeliat respira. N-aș vrea să-l văd pe Grigoraș la meciul 4.
    Baftă Oradea și să ne vedem în finala.

    cu 2 săptămâni în urmă (01.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!