Stiri Cupa României Feminin

CSU Alba Iulia câștigă cu CSBT Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.12.2017

UPDATE: Statistica live a dat rateuri, astfel că în primele două sferturi au fost neconcordanțe. După primele zece minute scorul era 13-15, iar parțialul sfertului secund a fost 21-18. Celelalte două sunt bune, 26-18 și 19-12.

De asemenea, sunt diferențe între punctele jucătoarelor pe statistică și cele din teren. Astfel, Morrissette a înscris 27 de puncte (3x3). Pentru CSU Alba Iulia au mai marcat: Radovic 19  puncte, January 16, Fleming 6, Omerbasic 5, Crăciun 4 și Fodor 2 puncte. Carla Bartee a încheiat partida cu 17 puncte, urmată de Amukamara cu 16, Podar 10, Cooper 8, Vrancic 6, Voicu 2, Mihai 2 și Grbic 2 puncte. 

Articol inițial:

CSU Alba Iulia a învins cu 79-63 disputa cu CSBT Alexandria din prima etapă a returului. Scorul pe sferturi a fost 13-17, 21-16, 26-18 și 19-12. Teleormănencele au câștigat în tur la 40 de puncte diferență. În meciul din Cetatea Unirii, oaspetele au început mai bine, dar gazdele au făcut diferența cu aruncările de două puncte și 10 recuperări în plus.

CSU Alba Iulia a început partida cu trei jucătoare autohtone pe parchet: Crăciun, Fodor și Fleșer. Alături de ele au intrat January și Radovic. CSBT Alexandria le-a avut în 5-ul de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Crăciun a înscris prima, Voicu a egalat, iar Bartee și Podar au scuturat plasa de la distanță și au dus run-ul oaspetelor la 8 puncte. CSU s-a apropiat la patru puncte după coșurile lui Morissette, iar teleormănencele conduceau la 7 lungimi în minutul 7, scor 6-13. Morrissette a marcat de după semicerc și a strâns ecartul la un punct. La prima pauză scorul a fost 13-17.

Elevele lui Mădălin Piperea au început sfertul secund cu 4 libere transformate și scorul devenea 13-21. Gazdele au reușit 7 puncte la rând și au egalat la 23 în minutul 14. Morrissette le-a readus pe albaiulience la conducere la jumătatea sfertului secund, 27-25. Cooper a marcat de la distanță pentru 27-28, dar Radovic a răspuns cu o reușită de trei și Omerbasic a dus avansul gazdelor la 4 puncte, 32-28. În a doua perioadă de joc cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Podar și Amukamara le-au dus pe oaspete în față cu un punct, iar Fleming a stabilit scorul la jumătatea partidei: 34-33.

January a înscris prima după revenirea de la vestiare și Cooper egala cu o reușită de la distanță. Radovic a marcat 8 puncte consecutive și CSU Alba Iulia conducea cu 44-36, profitând de mai mult de două minute fără coș din partea oaspetelor. Amukamara și-a apropiat echipa la patru puncte, 48-44. Gazdele au intrat în avantaj la ultima pauză, scor 60-51. 

Morrissette, Crăciun și January au dus ecartul la 15 puncte în startul sfertului patru, scor 66-51. Teleormănencele au înscris primul coș al sfertului după aproape trei minute, prin Amukamara, de la distanță. Podar a urmat-o cu o triplă și era rândul lui Rodriguez să ceară time-out după ce scorul devenea 66-57. Vrancic a înscris de după semicerc și strângea diferența la 6 puncte. 66-60 la jumătatea ultimului sfert. Au fost aproape patru minute fără coș pentru gazde, dar Morrissette a înscris cinci puncte la rând și CSU Alba Iulia conducea cu 11 puncte cu 3:12 minute până la final. Bartee a scuturat plasa de la distanță pentru 71-63 cu două minute și jumătate până la final. În acest interval teleormănencele nu au mai găsit drumul spre coș și gazdele au încheiat cu un run de opt puncte. S-a încheiat 79-63 și CSU Alba Iulia și-a luat revanșa după ce în tur a pierdut la 40 de puncte.

Alb-albastrele au făcut diferența cu 44 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 12 ale oaspetelor. 19-9 a fost scorul la punct înscrise după recuperări ofensive. CSU Alba Iulia a înscris 30 de aruncări de două puncte, față de doar 9 ale teleormănencelor. CSBT Alexandria a avut 11 triple reușite, cu șase mai mult ca CSU. De asemenea, oaspetele au marcat cu 8 libere în plus.

Ashley Morrissette a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (3x3) la care a adăugat 7 recuperări. A urmat-o Ana Radovic cu 21 de puncte, iar Jessica January a fost aproape de triple-double cu 14 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive.

Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 16 puncte. Pentru CSBT Alexandria s-au mai remarcat Carla Bartee cu 15 puncte și 7 recuperări, respectiv Alina Podar cu 10 puncte.

Pentru CSU Alba Iulia este a 4-a victorie în campionat, în timp ce pentru teleormănence este al 3-lea eșec. Formația lui Manuel Rodriguez va juca și următorul meci pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, iar CSBT Alexandria va primi vizita lui UPM BC Sirius Târgu Mureș.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!