Stiri Cupa României Feminin

CSU CSM Oradea reușește o nouă victorie clară cu Agronomia București și în restanța din etapa 1

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.11.2018


CSU CSM Oradea și Agronomia București s-au întâlnit astăzi după-amiază în restanța din prima etapă a grupei valorice B din LNBF. Orădencele s-au impus cu 73-43, pe sferturi: 15-9, 23-14, 18-11, 17-9. Meciul s-a rupt complet în a doua parte a sfertului secund, iar diferența a fost confortabilă pentru gazde în repriza a doua.

Pentru bihorence este a doua victorie la rând la peste 25 de puncte în fața Agronomiei, după ce cele două formații au jucat și vineri, într-un meci din etapa a 8-a, la București. Partida din etapa 1, de la Oradea, trebuia să se dispute în 6 octombrie, dar atunci două jucătoare ale Agronomiei București au fost la naționala de 3x3 U23 și jocul a fost amânat până în pauza pentru naționale.

Gazdele au început partida de la Arena Antonio Alexe cu Croitoru, Beronja, Gavra, Chiș și Pfirman. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Neagu, Anastasescu, Chelariu, Vilcinschi și Chițanu. Pfirman a deschis scorul, Vilcinschi a egalat și Chițanu le-a dus pe oaspete în avantaj, pentru prima și singura dată. Gavra, Beronja și Chiș au înscris primele triple ale partidei și scorul devenea 13-4 la intrarea în a doua jumătate a sfertului 1. Au urmat aproape trei minute fără coș pentru gazde, Chelariu a înscris de la linia de fault și Neagu a reușit prima aruncare de la distanță a oaspetelor, care se apropiau la patru lungimi. În ultimele două minute ale sfertului s-a înscris doar un coș, al lui Pfirman după o intercepție, iar scorul primei pauze a fost 15-9

Rantz, Chelariu și Vilcinschi au egalat la 15 în primele două minute ale sfertului secund. Coldea cerea timp de odihnă, iar Chiș le readucea pe bihorence în avantaj cu o reușită de după semicerc. Pfirman și Kokovay măreau ecartul la șase puncte și Agronomia puncta de la linia de fault. A fost rândul bucureștencelor să nu marcheze timp de două minute și diferența creștea la 10 puncte. Distanța a continuat să crească, iar la pauza mare scorul era 38-23.

Beronja, Mititelu, Pfirman și Gavra au marcat 12 puncte în primele patru minute după revenirea de la vestiare și CSU CSM Oradea avea un avans confortabil la 50-23. Brudea a înscris primele puncte ale oaspetelor în a doua repriză, coș cu fault. Diferența a crescut la 28 de puncte în minutul 28, dar gazdele nu au mai înscris până la finalul perioadei de joc. Neagu, Brudea și Chelariu au redus puțin ecartul, iar la ultima pauză tabela arăta 56-34.

În prima jumătate a sfertului patru diferența a oscilat între 22 și 25 de puncte. Chiș și Chiorean au marcat 7 puncte pentru gazde, iar Neagu înscria ultimul coș al bucureștencelor cu mai puțin de trei minute rămase din joc. Pe final s-a mai înscris o singură dată, Kokovay scuturând plasa de la distanță și punând cel mai mare avantaj pe tabelă, de 30 de puncte. S-a încheiat 73-43. Gazdele au avut 44% reușite din acțiune (28 din 63) față de 29% în dreptul oaspetelor (16/54). A fost diferență și la recuperări, 43-31.

CSU CSM Oradea obține a 5-a victorie stagională (a 4-a pe teren) și ajunge la 2 succese pe propriul teren. Cu 12 puncte bihorencele egalează pe CSM Târgu Mureș, ambele având 5 victorii și 2 înfrângeri. Agronomia București rămâne cu cele două victorii din primele două partide pe care le-a jucat în campionat și are o serie de 4 înfrângeri la rând, fiind pe locul 6 cu 9 puncte.

Ruxandra Chiș a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (3x3), la care a adăugat 6 recuperări și 6 pase decisive. Alte trei jucătoare de la gazde au fost în double-digits: Beronja 14 puncte (2x3, 5 intercepții), Pfirman 14 puncte (2x3, 7 recuperări, 5 intercepții) și Gavra 10 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Croitoru 8 puncte (11 recuperări), Kokovay 6 puncte (2x3), Mititelu 4 puncte (6 recuperări) și Chiorean 2 puncte.

Larisa Neagu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 11 puncte (3x3), urmată de Vilcinschi cu 10 puncte. Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 9 puncte (8 recuperări), Brudea 5 puncte, Chițanu 4 puncte (5 recuperări), Rantz 2 puncte și Militaru 2 puncte.

După meciurile naționalei, grupa valorică B din LNBF se ia cu partidele etapei a 9-a, din 28 noiembrie. Agronomia București va juca în acea etapă la Alexandria. CSU CSM Oradea stă în runda a 9-a, astfel că următorul meci va fi în 1 decembrie, acasă, cu Phoenix Știința Constanța.

*foto: Roby Boros/CSM Oradea facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!