Stiri Cupa României Feminin

CSU Rookies Oradea și CSM Alexandria deschid Cupa României 2019-2020

CSU Rookies Oradea și CSM Alexandria deschid Cupa României 2019-2020

Cupa României la baschet feminin începe miercuri, 16 octombrie, cu cinci partide care opun echipe din grupe diferite în campionat. Meciul dintre CSU Rookies Oradea și CSM Alexandria deschide noua ediție a competiției knock-out, de la ora 10:30. Este primul duel între cele două formații în Cupa României, având până acum patru confruntări directe în campionatul trecut, în grupa a doua valorică. Ambele au multe tinere în lot.

CSU Rookies Oradea este singura echipă din grupa Vest în LNBF care găzduiește o partidă din prima manșă a turului inaugural din cupă. Celelalte 4 meciuri de miercuri se vor disputa pe terenul formațiilor din grupa Est.

Formația orădeană a făcut multe schimbări în această vară, începând de la asocierea cu Rookies, care dă tinerele din lot, schimbat aproape în totalitate. Attila Veres este noul antrenor al prim-divizionarei bihorene, care a anunțat și trei straniere pentru acest sezon. Orădencele au avut un început greu în campionat, cu două înfrângeri, 48-89 la Cluj-Napoca și 22-73 acasă cu vicecampioana CSM Satu Mare. Ruxi Chiș a fost principala marcatoare de la CSU Rookies, cu o medie de 13 puncte în cele două partide din grupa Vest. Bihorencele au suferit la recuperare, având în medie cu 20 de recuperări mai puțin ca adversarele. Allison Zalin este principala recuperatoare a echipei, cu 13 mingi prinse la panou pe meci.

CSM Alexandria a mers pe continuitate în această vară, bazându-se pe tinerele care câștigau titlul la U18 în sezonul precedent, fiind cu un an mai mici. Echipa pregătită de Mădălin Piperea are în lot două senioare, Mihaela Mihai și Viorela Voicu, ultima fiind singurul transfer. Teleormănencele, fără straniere, au început campionatul cu o victorie, 69-58 cu Phoenix Știința Constanța, iar în runda din weekend au pierdut tot acasă cu Agronomia București, 49-56. Echipa din Alexandria are trei jucătoare cu medie de cel puțin 10 puncte pe meci: Mihai 18,5 ppg, Andreea Mazilu cu 12,5 și Voicu, cu 10 puncte plus 11 recuperări pe partidă.

Va fi prima confruntare între cele două echipe în Cupa României. Au fost trei întâlniri în Liga Națională, a doua grupă valorică, în stagiunea precedentă, prima pentru CSM Alexandria. CSU CSM Oradea câștiga primele trei confruntări, 77-62 la Alexandria și 61-40 la Oradea în prima fază și 65-54 acasă în a doua fază. CSM Alexandria s-a impus cu 70-43 în ultimul joc între cele două echipe.

Meciul dintre CSU Rookies Oradea și CS Municipal Alexandria, prima manșă din primul tur al Cupei României, se dispută miercuri, 16 octombrie, de la ora 10:30, la Sala Universității Oradea. Returul va fi după o săptămână. Până atunci, teleormănencele vor juca joi la prânz următorul meci din campionat, pe terenul Olimpiei CSU Brașov. Orădencele vor primi sâmbătă vizita celor de la FCC Baschet Arad.

*foto: BC Rookies facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!