Stiri Cupa României Feminin

Cum arată echipa etapei a 18-a din Liga Națională de Baschet Feminin

Cum arată echipa etapei a 18-a din Liga Națională de Baschet Feminin

Liga Națională de Baschet Feminin a programat în perioada 18-19 februarie etapa cu numărul 18, rundă în care s-au înregistrat trei victorii pentru gazde, în celelalte două cazuri impunându-se formațiile care au evoluat în deplasare.

Site-ul nostru a ales cinci prestații care să facă parte din echipa etapei cu această ocazie, numele fiind următoarele:

Veatriki Akathiotou (FCC Baschet UAV Arad)

O singură sportivă de pe listă a avut un indice mai mare la eficiență în etapa a 18-a decât jucătoarea Aradului, ea remarcându-se cu 13 puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări, 5 intercepții, dar și și 5 posesii pierdute în 35 de minute pe parchet, totul pentru 29 de unități la eficiență și +35 la +/-. Din acțiune a stat cu 6/9, majoritatea aruncărilor fiind de două puncte. Prin prestația contra Alexandriei, ea a reușit al doilea meci consecutiv cu 13 puncte marcate.

Adrienne Motley (CS Rapid București)

În ciuda înfrângerii Rapidului în deplasarea de la Brașov, o jucătoare din tăbara bucureșteană a avut indicele cel mai mare al eficienței. Motley a fost și ea aproape de triple-double, asemenea lui Akathiotou, rapidista terminând cu 20 de puncte, 9 recuperări, 9 assist-uri și 2 intercepții în cele 40 de minute în care a evoluat, având la final 24 index al eficienței. Ea a avut 7/19 din acțiune și 2/4 la linia de fault, fiind pentru prima dată în LNBF când joacă pe toată durata unei partide.

Alexandra Uiuiu (CS Universitatea Cluj)

Tot 40 de minute a evoluat și Alexandra Uiuiu, jucătoarea Universității Cluj fiind a doua marcatoare a echipei în deplasarea de la Târgu Mureș. Ea a totalizat 20 de puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări și un capac, totul pentru 23 index la eficiență. Uiuiu a încheiat cu 4/8 din spatele arcului de cerc și 3/5 la două puncte, în privința aruncărilor libere fiind fără greșeală (2/2). Pentru prima dată în sezonul 2022/2023 al LNBF a reușit să marcheze 20 de puncte într-un meci.

Khadijiah Cave (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)

Jucătoarea cu cel mai mare indice al eficienței a venit din tabăra lui Sepsi-SIC, Cave având la finalul jocului cu KSE Târgu Secuiesc 25 de puncte, 12 recuperări, 2 intercepții și un assist, cifre bune pentru 34 index la eficiență și +17 la +/-, în ambele cazuri fiind lidera echipei. Ea a reușit aceste numere în 25 de minute pe parchet, perioadă în care a adunat 9/12 din acțiune și 7/8 de la linia de fault. Sportiva de la Sepsi a încheiat până acum fiecare meci din campionat în double figures, reușind al șaselea double-double.

Rebecca Tobin (CSM Constanța)

Aproape de double-double a fost și Rebecca Tobin de la CSM Constanța, ea având în 13 minute pe parchet un total de 9 puncte, 10 recuperări și 2 intercepții. Tobin a încheiat cu 20 index al eficienței și +11 la +/- la capătul unui meci în care nimeni de la Constanța nu a avut mai mult de 10 puncte marcate. Din acțiune a stat cu 4/5, iar la linia de fault și-a împărțit încercările (1/2).

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!