Stiri Cupa României Feminin

Cum arată tabloul primului tur al Cupei României la baschet feminin

Cum arată tabloul primului tur al Cupei României la baschet feminin

Federația Română de Baschet notează faptul că pe 29 august a avut loc tragerea la sorți pentru primul tur al Cupei României la baschet feminin, fază care va debuta la finalul lunii noiembrie.

Astfel, în urma tragerii la sorți, s-au stabilit următoarele dueluri:

  • Selecționata de junioare – Agronomia București
  • FCC Baschet UAV Arad – Rapid București
  • Olimpia CSU Brașov – CSM Târgoviște
  • CSM Alexandria – Sirius Târgu Mureș
  • ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM Constanța
  • Universitatea Cluj – KSE Târgu Secuiesc

Manșa tur va avea loc pe 30 noiembrie pe terenul primei echipe, iar returul pe 3 decembrie.

FRB notează faptul că învingătoarele celor șase dueluri, plus două dintre învinse (lucky loser) vor avansa în Final 8, sistemul fiind asemănător cu competiția masculină în acest an. Meciurile din Final 8 vor avea loc în perioada 25-27 februarie 2023.

De asemenea, pe site-ul FRB a fost publicat și regulamentul specific pentru sezonul 2022/2023, LNBF urmând să înceapă în weekend-ul 1-2 octombrie, iar campionatul se va încheia pe 24 aprilie 2023. În primă fază, cele 12 echipe înscrise în campionat vor juca sub sistem tur-retur, după care se trece la playoff și playout.

În playoff primele două runde se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, iar finala pe sistemul cel mai bun din cinci.

Modificările importante vin în playout, unde ultimele 4 clasate în sezonul regulat vor juca împreună cu celelalte echipe noi sau cu cele care provin din CN U18/U19. Există varianta să fie 4-8 echipe, caz în care sistemul celor trei tururi va fi asemănător cu cel din playoff, dar și o variantă cu 9-12 echipe, caz în care se va juca pe două grupe (tur-retur), după care ar urma un sistem de tipul „best of 3” (A1-B1, A2-B2, A3-B3) pentru stabilirea locurilor finale.

Potrivit frbaschet.ro, LNBF ar urma să se joace cu 16 echipe, împărțite în două conferințe, din sezonul 2023/2024.

*foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!