Stiri Cupa României Feminin

Cupa României. Miercuri debutează primele meciuri, la feminin, din sezonul 2012-2013

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
11.09.2012

Miercuri debutează oficial noul sezon la feminin, cu partidele din primul tur al Cupei României, ediția 2012/13.

CSM Satu Mare va întâlni formația Nova Vita Târgu Mureș, ambele manșe disputându-se la Satu Mare, miercuri de la ora 18:00 și joi, 13 septembrie, de la ora 12:00. Această partidă pare cea mai echilibrată din primul tur al Cupei României, cu un avantaj asupra echipei sătmărence care pornește cu prima șansă la calificare.

Într-o reeditare a finalei din ediţia trecută a Cupei României, deținătoare trofeului, CSM Târgoviște și CSM București se întâlnesc încă din primul tur. Ambele echipe au făcut modificări importante la nivelul loturilor, dar campioana României este marea favorită a acestui duel. Prima partidă dintre cele două formații va avea loc miercuri la Târgoviște, începând cu ora 19:00.

Miercuri de la ora 18:00 va avea loc confruntare dintre SCM CSS Craiova și CSU Alba Iulia. Ardelencele par favorite la calificare mai departe, având în vedere loturile care dispun cele două formații. Echipa din Oltenia s-a întărit în această pauză competițională cu câteva jucătoare străine, dar cea mai importantă mutare la Craiova este aducerea pivotului Larisa Toma, fiind una dintre cele mai importante jucătoare românce din ultimul deceniu. De partea cealaltă, Alba Iulia speră ca în acest sezon să ajungă în premieră în Final Fourul Cupei României, lotul echipei dă speranțe ca acest lucru poate fi îndeplinit.

Univ. Goldiș ICIM Arad întâlnește formația CS Olimpia Brașov, într-un meci în care echipa arădeană nu ar trebuii să-și facă probleme în privința calificării mai departe. Ambele partide vor avea loc la Arad, pe data de 17 respectiv 18 septembrie începând cu orele 18:00 și 11:00.

În capitală se va disputa duelul dintre echipele Rapid București și BCM Danzio Timișoara, ambele confuntări din primul tur se vor disputa în București. Prima confuntare este programată miercuri de la ora 15:00, iar o zi mai târziu va avea loc a doua confruntare dintre cele două formații. Echipa de pe Bega pornește cu prima șansă dar va fi un duel interesant, bucureștencele dorindu-și să facă o figură cât mai frumoasă.

Noua echipă a județului Covasna, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe debutează oficial în noul sezon în compania echipei CSM Oradea. La Sf. Gheorghe s-au făcut mutări importante, nu mai puțin de 6 straniere au semnat cu echipa din Covasna, anunțându-se încă de pe acum o pretendentă la primele locuri după ce sezonul trecut a terminat pe ultimul loc, fară nici-o victorie. Nu aceelași lucru putem vorbim despre echipa din Oradea, care nu a reușit să perfecteze nici-un transfer.

Miercuri de la ora 18:00 la Sala Sporturilor din Alexandria va avea loc meciul dintre echipa gazdă și Universitatea Cluj-Napoca. Echipa de pe Someș întărită în această pauză competițională, speră la o calificare mai departe chiar dacă va fi foarte greu de realizat acest lucru. De partea cealaltă, CS Teleorman Alexandria nici nu vrea să audă de o eventuală ratare a calificării mai departe și speră să tranșeze duelul încă din primul meci.

În ultimul meci din primul tur al Cupei României, se vor întâlni Olimpia București și noua promovata, ACS KSE Tg. Secuiesc. Este primul duel pe prima șcenă pentru echipa din Târgu Secuiesc, iar oficialii clubului își doresc să lase o figură cât mai frumoasă. Va fi un duel echilibrat, unde ambele echipe dispune de jucătoare tinere, cu un plus față de noua promovata care are în componență câteva jucătoare străine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!