Stiri Cupa României Feminin

Derby-ul României decide locul 1

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
10.02.2013

Liga Națională

Luni, 11 februarie

Ora 19:00

TV: DIGI SPOR 3

Locul 3 Fișa meciului Locul 1

Luni va avea loc cel mai important meci al Ligii Naționale de baschet feminin, derby-ul clasic al baschetului feminin românesc, CSM Târgoviște – ICIM Arad. Partida care va decide cine va termina sezonul regulat pe prima poziție va începe de la ora 19:00 în direct la Digi Sport 3.

Singurele campioane ale României din 2000 încoace îşi vor disputa supremaţia internă într-un nou episod extrem de aşteptat. Târgovişte şi Arad au suferit în acest sezon doar o înfrângere fiecare și victoria din acest El Clasico de România o propulsează pe învingătoare pe locul 1 și implicit va avea avantajul terenului propriu în play-off.

Târgoviștencele vin după calificarea istorică în Euroligă, fiind prima formație românească care trece mai departe la chiar prima participare în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Acestea au trecut cu sccrul 72-64 de liderul grupei B, Kosice și va întâlni în optimi pe Sportak Moscova. În campionat, trupa pregătită de Florin Nini are un parcurs aproape perfect cu 15 victorii acumulate și doar o înfrângere.

De partea cealaltă și arădencele au un parcurs aproape perfect, ocupând prima poziție a clasamentului în Liga Națională de baschet feminin la egalitate de puncte cu Satu Mare, dar cu un meci în minus disputat.  Fetele pregătite de Dan Moraru s-au calificat în Final Fourul Ligii Europei Centrale urmând a încerca să recâștige acest trofeu european.

În partida tur disputată la Sala Polivalentă din Arad, ICIM-ul s-a impus în fața lui Târgoviște după o partidă controlată autoritar de fostele campioane ale României. Scorul final al partidei a fost 69-60 iar dâmbovițencele vor să-și ia revanșa în fața propriilor suporteri.

Dacă vorbim despre istoricul confruntărilor din derby-ul României, vedem că echipa din Târgoviște conduce cu scorul 16-9 dar în actualul sezon din LNBF, Aradul are 2-0. Pe lângă victoria din tur, arădencele s-au mai impus în presezon la Cupa Chindia disputată chiar la Târgoviște, scor 63-55.

El Clasico din baschetul feminin românesc va fi arbitrat de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin și Ciprian Stoica în timp ce observator de joc la acest meci a fost delegată Svetlana Drăguşin

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Arad
    Hei Hei Hai ICIM ! Anul asta Aradul va face legea !

    cu 11 ani în urmă (10.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!