Stiri Cupa României Feminin

Dragan Petricevic: „Îmi iubesc jucătorii și ei știu asta”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.11.2023

Dragan Petricevic: „Îmi iubesc jucătorii și ei știu asta”

SCM Timișoara a trecut de Geosan Kolin în a treia rundă a fazei grupelor din Alpe Adria Cup. După confruntarea încheiată cu scorul de 90-84, Leii din Banat își păstrează bilanțul perfect la participarea în cupele europene din acest sezon.

Dragan Petricevic a oferit câteva declarații după acest joc, vorbind despre forma echipei în Alpe Adria Cup, dar și despre relația dintre el și jucătorii săi. Iată ce a avut tehnicianul alb-violeților de spus:

"Este un parcurs perfect din punctul de vedere rezultatelor de până acum, dar să nu uităm că am jucat trei meciuri acasă. Jocul echipei este însă departe de a fi perfect. În anumite momente din meci luăm anumite decizii greșite. Aceste decizii arată că nu avem suficientă inteligență în joc sau chiar o scădere de concentrare. Trebuie să fim obiectivi, avem multe momente de joc bune, chiar în majoritarea timpului de joc muncim mult pe teren, însă când avem momente rele acelea sunt foarte dăunătoare în evoluția scorului. Muncim mult pe teren ca să ajungem la o diferență de 11-12 puncte și pierdem acest avantaj într-un minut sau două, iar asta se întâmplă destul de des. 

Datoria mea ca antrenor este să le spun jucătorilor despre aceste greșeli, să-i cert și să le cer concentrare maximă. Chiar dacă pe parcursul unui meci facem și multe lucruri bine, eu nu sunt nici mama, nici tata lor, ca să îi mângâi pe cap. Îmi iubesc jucătorii, și ei știu asta, dar baschetul este un sport unde pierde echipa care greșește mai mult și tot ce doresc este ca numărul acestor decizii greșite individuale să fie mai mic. Asta este singura cale de progres. Obținerea unui rezultat este un proces lung. Pentru noi contează mult că jucăm bine în această competiție europeană", a declarat Dragan conform postărilor de pe rețelele de socializare ale echipei sale. 

Pentru SCM Timișoara urmează un meci de campionat cu Dinamo București, iar apoi gruparea de pe Bega va disputa două meciuri în Alpe Adria Cup, cu Vienna și Ilirija.

*foto: Facebook/SCM Timișoara 

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    👍
    in sfarsit un comentariu decent in care DP admite greselile si ne spune sa nu ne imbatam cu apa rece dupa jocurile din Alpe Adria Cup pentru ca urmeaza campionatul si acolo in momentul asta conteaza,si chiar poate fi fatal,orice rezultat negativ cu echipele contracandidate

    cu 5 luni în urmă (08.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    problema e
    ca si anul trecut, timi a batut tot pana a trecut in faza eliminatorie. si acolo s a rupt totul

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!